Speltips, AIK – Falkenberg 31/7: Polletterna ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 31 July 2016

Ett hårt matchat AIK tar emot nästjumbon Falkenberg på Friends Arena när veckan ska avslutas – och med tanke den rådande situationen, har solnaiterna väl blivit snäppet för stora favoriter?

Var ska dessa pinnar fördelas? I toppen, botten eller bådadera? Oavsett var så kommer de vara av oerhört stor betydelse.

AIK jagar toppen och har från deras femteplats så lite som fem pinnar upp till serieledande Malmö FF. Nio raka allsvenska matcher utan förlust är uppradade; 5-4-0 i resultatraden. Solnaiterna har varit lite på efterkälken mot de största jättarna de senaste åren och hoppas nu kunna utmana om titeln på allvar.

Nere i det absoluta bottenskiktet av tabellen hittas Falkenberg, men nu som nästjumbo – inte jumbo. Så lite som åtta pinnar är inspelade när halva serien är avverkad, 15 matcher, och upp till kvalområdet är det sex stycken, sedermera ytterligare en till säker mark. Det är ännu inte kört, men visst ska FFF inte hålla nivå för Allsvenskan 2016?

Gästerna bjuder upp till kamp

Fastän AIK är toppmaterial och Falkenberg med all säkerhet kommer trilla ur serien, menar vi att värdet hittas på spelen till bortalagets favör.

Ofta brukar Europaspelet bli svårt att varva med Allsvenskan för topplagen i serien – man får prioritera och då är det just det förstnämnda som sätts främst. Nu kommer AIK, tre dagar före matchen, från en 0-1-förlust borta i Grekland mot Panathinaikos – en match som lär ha tärt en hel del på krafterna.

Så, lite rotation kan vi väl räkna med här?

Falkenberg förlorade förvisso med 1-3 hemma mot Örebro senast, men har annars visat lite positiva tendenser efter uppehållet. Det inleddes med en uddamålsvinst mot Gefle och därefter oavgjort mot Hammarby – båda på bortaplan.

Det här kan mycket väl bli en tät historia…

Falkenberg +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid uddamålsförlust, oavgjort eller vinst för FFF – synas till dubbelt betalt hos Bet365, som ni får en välkomstbonus på 1 000 kronor hos här!

Speltips:

Speltips: Falkenberg +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 31/7
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: