Speltips, AIK – Panathinaikos 4/8: Matchbilden rätt uppenbar

Spelbloggare Publicerat: 3 August 2016

AIK väntar besök av Panathinaikos när 0-1 ska försöka vändas till vinst på Tele2 Arenas plastmatta, där solnaiterna vanligtvis inte spelar. Vi har målat upp en matchbild och drar utifrån den en slutsats på målmarknaden.

Det var en hedersam prestation AIK stod för i Aten; defensiven hölls ihop väl och man tycktes kontrollera storfavoriten Panathinaikos.  Så sent som i den 79:e matchminuten grekernas 1-0-balja kunde komma – ett resultat som ändå ser till att det här är rätt öppet inför returen, även om AIK inleder i uppförsbacke.

Panathinaikos anses, förstås, vara den klart bättre parten av dessa två och faktum är att de, inte bara i hela dubbelmötet, faktiskt ställs ut som favoriter i den här enskilda matchen av oddssättarna – plastmatta och bortamatch till trots.

Nu är det här inte AIK:s hemmaplan, men å andra sidan; bara för ett par veckor sedan krossades derbyrivalen Hammarby med 3-0 på den här arenan. Perfekta minnen att plocka fram till en stormatch som denna.

Avvaktande till en början?

Den väntade matchbilden, ja. Visst borde den påverkas rätt mycket av det faktum att matchen spelas på plast?

Och eftersom Panathinaikos, som är ovana med underlaget, leder med 1-0 från match nummer ett, räknar jag med att de kommer hit med en rätt defensiv aura; försvarsspelet kommer prioriteras främst och att man sjunker ner en del i positionerna.

AIK lär inte heller ha speciellt bråttom. Förvisso vill de föra dansen, men under kontrollerade former – att de skulle bjuda på någon superoffensiv redan i första halvlek, före den sista tredjedelen egentligen, ser undertecknad som osannolikt.

Med andra ord; en avvaktande start. Gästerna är därtill försvarsstarka, stabila och kommer bli svåra att få hål på för solnaiterna.

Ett rakt underspel hade kunnat plockas, men det som oroar lite är hur sårbara AIK skulle bli vid händelse av en slutforcering, när klockan tickar närmare upp mot 90 minuter.

Under 0,5 mål i första halvlek spelas till smakrika 2,65 x insatsen hos Unibet, som ni kan hämta en välkomstbonus på 1 000 kronor hos här!

Speltips:

Speltips: Under 0,5 mål i första halvlek
Odds: 2,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 4/8
TV:  tv3sport logo viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: