28 augusti 2018 Dynamo Kiev Ajax Speltips

Speltips, Ajax – PAOK 26/7: Unga och talangfulla Ajax sätter fart direkt

Från uppehåll – direkt in i hetluften. Holländska Ajax välkomnar grekiska PAOK till Amsterdam Arena, varifrån vi anser att målmöjligheterna underskattas drastiskt när Ajax, i egenskap av hemmalag, vill lösa ett starkt resultat till returen.

Klassiska Ajax hoppar, tillsammans med ett klart mindre Europaerfaret PAOK, in i hetluften – direkt efter uppehållet som varit. Formkurvorna är således svårtydda – var står de inför det kommande spelåret – och det ska bli intressant hur de tillspetsade trupperna klickar.

Förra året svek Ajax rejält i Europa och de trillade ur just den tredje CL-kvalrundan mot österrikiska Rapid Wien efter 2-2 hemma och förlust med 2-3 borta och sedermera trillade ur gruppspelet i Europa League. Senast PAOK huserade i Champions League blev Schalke 04 en siffra för stora i playoffrundan och under säsongen som varit blev det en tredjeplats i EL-gruppspelet, bakom Krasnodar och Dortmund samt före Qabala.

Inför säsongen finns det också en stor revanschlusta i Ajax, som för andra året i följd blev tvåa i den inhemska serien efter att ha dominerat dito åren dessförinnan. Nu hoppas man på ett uppstuds och även en Europasuccé, förstås. Gästande PAOK blev fyra i den grekiska förstadivisionen i fjol, för att sedan vinna kvalet om Europabiljetterna.

Goda målmöjligheter

Att hålla på att peta i trupperna; bedöma spelare för spelare – nja, det känns inte som direkt nödvändigt. Räcker med en snabbtitt på målmarknaden för att hitta det klara värdet; för visst underskattar oddssättarna målmöjligheterna drastiskt här?

Grekiska klubbar brukar vilja spela en tillbakalutad och försiktig fotboll, framförallt ute i Europa – med blandad lycka var det PAOK gjorde det under fjolåret. Bland annat plockades en 1-0-vinst borta (!) mot Borussia Dortmund.

Men nu? Ajax, som vet om att de är pressat att lösa ett positivt hemmaresultat, kommer vilja pusha upp tempot. Sätta fart på det hela, helt enkelt. Orutinen kan dessutom bli Ajax fall – det unga och talangfulla laget vill alltid spela en positiv fotboll, kanske naiv?

Sannolikheten att holländarna får in minst en balja och även kan bli sårade, den får alltså betraktas som stor. Ser vi på deras åtta senaste CL-matcher, har det blivit minst två mål i samtliga och minst fyra i fem. Melodin – målrikt.

Över 2,5 mål spelas till 2,30 x insatsen hos Expekt.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 26/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 26%
2: 17%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 58%