Speltips, Ajax – Rostov 16/8: Hemmamålen borde vara nära till hands

Spelbloggare Publicerat: 15 August 2016

Holländskt står mot ryskt i playoffrundan mot Champions League – Ajax och Rostov, som båda kommer från fina skalper i rundan innan denna. Från Amsterdam Arena har fina värdesiffror hittats på målmarknaden och vi tvekar inte en sekund på att investera polletterna.

Det är lite synd att endera av dessa parter kommer skickas ut ur CL-kvalet här, för av deras prestationer hittills är det utan tvekan två man vill se mer av i framtiden. Nu får förvisso vinnaren en biljett till Europa League, vilket blir lite av plåster på såren.

Det var en bra tid sedan Ajax hade status ute i Europa, i alla fall i form av en stormakt. Nu har resan tillbaka dit påbörjats; ett ungt och talangfullt lagbygge har snickrats ihop och när holländarna är ena sidan av en match kan man alltid räkna med fart och fläkt. Offensiv och glädjefylld fotboll, helt enkelt.

Gästande Rostov har aldrig varit någon maktfaktor varken hemma i Ryssland eller ute i Europa och faktum är att detta är det första året de överhuvudtaget kvalificerat sig till Champions League-kvalet. Att de ändå lyckades skicka ut ett Anderlecht med massvis av erfarenhet från spel på den högsta nivån imponerar rejält. 2-2 hemma följde upp en solid bortaprestation och 2-0-vinst i returen.

Även Ajax stod för en fin prestation i den tredje kvalrundan – förvisso inte lika storartad som Rostovs – när man blev ett nummer större än PAOK, från Grekland. Hur dubbelmötet utvecklades påminde dock starkt om ryssarnas dito; man fick bara 1-1 hemma innan bortamötet kunde vinnas med 2-1.

Minst två hemmamål ska vi väl få se?

Ska det då vara bäddat för en bortavinst, med båda lagens prestationer i den tredje rundan i bakhuvudet? Nja, här är känslan att Ajax underskattas en hel del – åtminstone deras offensiva kvalitéer.

Nu brukar inte sällan den första halvan av ett dubbelmöte kunna bli rätt tillknäppt och således målsnål – men, som nämnt, sitter den typen av fotboll inte i Ajax ryggrad. De kommer vilja lösa ett fint hemmaresultat, och det tack vare deras fina anfallsfotboll. Hålla sig till det bekanta.

Seriespelet har Ajax dessutom inlett på ett alldeles utmärkt sätt, om vi enbart tittar till anfallsfotbollen. En vinst och ett kryss; fem mål på de två inledande matcherna har det blivit. Tre insläppta.

Om vi tittar till Ajax hemmamöte mot PAOK i den tredje rundan, borde de också ha vunnit den fajten. Målchanserna radades upp och att det stannade vid en balja framåt kan förklaras i bristande effektivitet, men kanske framförallt otur med marginalerna.

I Rostovs inledande match mot Anderlecht visade de också att defensiven har vissa brister; två mål släpptes in – på hemmaplan. Förra veckans seriematch mot Zenit förlorades dessutom med 2-3. Inte de defensiva beskeden som kunde önskas inför den här bataljen.

Ajax över 1,5 mål spelas till 2,14 x insatsen hos Redbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Ajax över 1,5 mål
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 16/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: