Speltips, Alashkert – FC Santa Coloma 5/7: Målspel från returen

Spelbloggare Publicerat: 3 July 2016

Armeniskt mot andorranskt står mot varandra i CL-kvalet. 0-0 står det från den första matchen mellan Alashkert och FC Santa Coloma – och vi undrar om en lika tillknäppt fajt väntar i returen i Yerevan?

Öppet eller ej, det är svårt att sia.

Givetvis är Alashkert nedplitade som favoriter på förhand; över den här enskilda matchen och dubbelmötet på förhand. Under det gångna spelåret skrev de historia när den inhemska serien toppades för första gången någonsin i och således de också också debutanter här i Champions League.

Nu vann Santa Coloma också den andorranska serien utan större konkurrens, men skillnaden mellan kvalitén bland klubbarna i länderna är förhållandevis stor. Å andra sidan lyckades de spika igen i den första bataljen – slutresultatet skrevs 0-0 – och hoppet ställer de till att återupprepa den prestationen, fast nu på bortaplan.

1X2-oddsen får i alla fall tala sitt tydliga språk; 1,53-4,20-7,50 i skrivandets stund. Stark fördel för värden med andra ord och det ska till någonting alldeles extra för att Santa Coloma ska avancera vidare, lösa biljetten till den andra kvalrundan.

Defensiven i första hand

Varför Santa Coloma vann såväl den inhemska serien som fick oavgjort i den första halvan av detta dubbelmöte kan förklaras enkelt – den disciplinerade defensiven. De hållna nollorna radas upp och framåt görs allt som oftast inte mer än vad som behövs.

Av rapporterna att tyda var det precis så det första mötet var – Santa Coloma ställde upp defensivt, och höll motståndarna borta från de hetaste av målchanser. I och med den rådande klasskillnaden, är det fortfarande den chansen man har.

Alashkert kommer med all sannolikhet spela lite mer framåtlutat än på bortaplan, där man också styrde och ställde, men vetskapen om att ett mål i baken betyder att det måste bli två framåt finns där – långtifrån någon fartblind offensiv kommer bjudas på.

För Santa Coloma har nio raka matcher bjudit på färre än tre mål, sju av dessa färre än två. För Alashkert har tre av de fyra senaste klivit under 2,5-målslinan.

Under 2,5 mål spelas till 1,80 x insatsen hos Mybet.

1-0/0-0/1-1?

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, tisdag 5/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: