9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips, Andorra – Lettland 6/9: Fina siffror erbjuds på handikappmarknaden

Blåbärsnationen Andorra har stått upp väl i flera av deras spelade vänskapsmatcher på sistone, men klarar de av att hålla nivån uppe nu när VM-kvalet inleds och Lettland står på andra sidan planhalvan? Det ställer vi oss tveksamma till.

Andorra tillhör den absoluta botten i fotbolls-Europa. Amatörer ska stå mot proffs här i kvalet, precis som det brukar. De får ta det match för match, och siktet är väl inställt på att sudda ut nollan i poängkolumnen. I EM-kvalet, där inte alltför obeskedligt motstånd möttes, blev det noll på tio matcher. Målskillnaden? 4-36. Siffror som talar sitt tydliga språk.

Nu är inte Lettland något höjdargäng de heller, men de håller ändå klart bättre standard än kvällens motståndare – är rankade på plats 110 av FIFA, vilket kan jämföras med Andorras 203. Det skulle dock behövas ett mirakel för att nå mästerskapet, likt EM 2004, när exempelvis Schweiz och Portugal härjar i samma grupp. Mot den typen av nationer har man inte mycket att sätta emot.

Lettland bör vinna

Men att de ska kamma fullt här, Lettland? Utan tvekan. Sannolikt med större siffror också. Det ska i alla fall kunna krävas, ett uttalande vi sticker ut med utan överdrivet stor insyn i respektive landslag.

Andorra kommer lämna över taktpinnen helt, ställa upp försvarsbussen – och över tid brukar den också bli förbipasserad, nästan oavsett motstånd. När nollan väl är spräckt och positionerna måste pushas upp, är ytterligare mål nära till hands.

Endast en av tio matcher match i EM-kvalet lyckades Andorra ”bara” förlora med så lite som uddamålet. Man avverkade några vänskapsmatcher mitt i sommaren, runt maj-juni, och kunde då stå upp på ett helt acceptabelt sätt; kryssade exempelvis mot Azerbajdzjan, men har också fått erkänna färg vid ett par tillfällen. Senast torskade man med 0-2 borta över Estland.

Det ska skilja ett par nivåer här…

Lettland -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid ”bara” uddamålsvinst – spelas till 1,90 x insatsen hos Bet365. Öppna ditt konto hos dem och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Lettland -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 6/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 9%
X: 19%
2: 74%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 54%