3 oktober Degerfors GAIS

Speltips, Ängelholm – Degerfors 2/7: Ångestfylld bottenfajt – vi väljer sida

Det vankas bottenmöte i Superettan. Tabelljumbon Ängelholm tar emot ett Degerfors i fara, men ändå med bättrad form – och vi tror att den ena sidan ska ha en bra möjlighet till att plocka hem de tre pinnarna. 

Konkurshotat och nu sist i Superettan – det är inte lätt för Ängelholm, som i nuvarande form kan vara ett minne blott snart, just nu. Efter 14 matcher – detta är den sista före uppehållet – är facit 10 pinnar och -22 i målskillnadskolumnen. Från och till har spelet sett helt okej ut, men ett kryss och nio förluster på de senaste matcherna har bara cementerat deras roll som en bottenkraft i årets Superettan.

Degerfors är även de en stor besvikelse med så lite som fyra fler pinnar hemspelade än sina motståndare här. Det finns potential att studsa uppåt i tabellen och de hoppas, förstås, på att få ett fint avslut före vilan här. Senast löstes ett fint kryss, 2-2, borta mot GAIS och dessförinnan plockades Trelleborg ner med 2-1 inför hemmapubliken.

Förutom en del skadebekymmer har ÄFF betydelsefulla Patrick Dyrestam out efter att han åkt på sitt tredje gula för säsongen senast. DIF har ännu inte släppt deras skaderapport, men klart är i alla fall att Hampus Zackrisson är avstängd.

Inte vunnit på tio matcher

Oddssättarna menar att det här kommer bli en tät fajt på förhand – och det instämmer vi i, men visst ska Degerfors ändå ses med klart större chans på trean än ÄFF, fastän de spelar på bortaplan?

Nu spelade Ängelholm faktiskt bra borta mot Sirius – en 0-1-förlust slutade det i – men med tanke på att inte en enda av de tio senaste matcherna, nio förluster, har vunnits så känns det ändå som att relativt lite talar för att det ska vända. Det har blivit flera större torskar och begränsningarna i laget är uppenbara.

Degerfors stod för en fin prestation mot GAIS senast och löste alltså oavgjort i en tuff bortafajt, vilket följde upp en minst lika imponerande 2-1-vinst över Trelleborg.

Valet av spelobjekt känns enkelt – Degerfors att vinna, med pengarna tillbaka vid oavgjort, spelas till 1,83 x insatsen hos Unibet.

Öppna ditt konto hos Unibet och få 200% extra upp till 2 000 i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Degerfors draw no bet
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 2/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 29%
2: 40%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 51%