2 augusti 2018 APOEL Flora Tallinn speltips Europa League kval

Speltips, APOEL – Rosenborg 2/8: Kan cyprioterna vända på steken?

APOEL, från Cypern, ska försöka vända 1-2 till vinst när den andra halvan av dubbelmötet mot norska Rosenborg väntar. Lyckas de? Det tar vi ställning om…

Cypriotiskt mot norskt – det låter kanske inte som det sexigaste av dubbelmöten, men faktum är att det är två namnstarka och klassiska klubbar. APOEL dominerar klubbfotbollen i Cypern och är ofta framgångsrika i Europa medan Rosenborg även de är ett välkänt namn i Europa i allmänhet och Skandinavien i synnerhet.

Det inledande mötet vann Rosenborg med 2-1 – och det var en fantastiskt viktig kvitteringsbalja APOEL fick in i den andra halvleken. Undertecknad missade matchen, men rapporter och statistik tyder på en rätt massiv dominans från norrmännen och att cyprioterna således får vara nöjda över att ha kommit undan med en uddamålstorsk.

APOEL är hemmastarka

Nåja, ska APOEL kunna vända på det här? Utan tvekan!

Det är, som nämnt, ett klubb med stor erfarenhet från Europa och spelarmaterialet får betraktas som underskattat – kanske för att de är från just, Cypern. Inte den största fotbollsnationen, liksom.

Rimligtvis borde de, APOEL, också bli bättre och bättre för varje match eftersom de är i ett så pass tidigt skede av spelåret.

Gästande Rosenborg är desto mer bekanta; de är etta i den norska serien när 17 matcher är spelade och kommer med all sannolikhet vinna den, om ingenting exceptionellt inträffar. I skandinaviska mått mätt är de en stormakt, men här är de långtifrån oövervinnliga – framförallt med tanke på att hemmamötet ”endast” vanns med 2-1.

På hemmaplan APOEL har ruckat på flera stora pjäser under 10-talet, till skillnad från på bortaplan där man varit tunna…

Undertecknad tror faktiskt att APOEL ska ha en utmärkt chans att till och med vända på det här, men vi nöjer oss med den raka ettan till 2,40 x insatsen, vilket dukas ut av Redbet, som ni läsare hos oss får en unik bonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: APOEL vinner, rak etta
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 2/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 29%
2: 32%
Över 2,5 mål: 46%
Under 2,5 mål: 56%