21 juni 2018 Argentina Kroatien Speltips

Speltips, Argentina – Chile 7/6: Repris på fjolårsfinalen

Toppfajt står på Copa America-schemat. Förhandsfavoriten Argentina ryker ihop med titelaspiranten Chile på Levi’s Stadium, varifrån ett kortspel testas till strax över dubbelt betalt.

Under natten mot tisdagen spelas de sista premiärerna i Copa America. Argentina och Chile, med avspark 04:00 svensk tid, står för den absolut sista.

Och vilken match! Det är två av Sydamerikas allra största fotbollsnationer som möter varandra. Faktum är att dessa två möttes i förra årets Copa America-final och då skrällde och vann Chile efter straffar – 0-0 stod det på resultattavlan efter 120 spelade minuter.

Grupp D, som de här två nationerna hittas i, består även av Bolivia och Panama. Två av mästerskapets sämsta medverkande; små blåbär i jämförelse med såväl Argentina som Chile. Att missa slutspelet känns mer eller mindre omöjligt – men det här är nyckelmatchen för att plocka förstaplatsen och få ett beskedligare slutspelsschema.

Anmärkningsvärt är att Leo Messi – en av världens bästa, om inte den, fotbollsspelare – riskerar att missa matchen för Argentina. Han har tränat själv, i lugnt tempo, under veckan och det ska handla om en kamp mot klockan huruvida han blir redo eller ej.

Oddssättarna oense

Om Messi missar matchen – då kan spelen till Chiles favör, givetvis helt beroende på oddsrörelserna, vara av intresse.

Nu fokuserar vi istället på kortmarknaden där 10Bet dukar upp fint spelvärde, vilket också de andra aktörernas odds visar på. Känner att de är helt fel ute, vimsar rejält.

Kortlinan som 10Bet presenterar är på 5,0 (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt fem – med 2,10x som betalt för överspelet. Om vi tittar på exempelvis Unibet ställer de ut linan på 5,5 med 1,68x för övern.

Det här är en oerhört betydelsefull fajt – den som, med all sannolikhet, kommer avgöra vilken av sidorna som plockar förstaplatsen. Räkna med en hård kamp och ett hett duellspel.

Sist när länderna möttes i VM-kvalet skickades sex ostskivor upp, precis som i Copa America-finalen förra året.

Känns dessutom som att domarna inte satt ribban alltför högt i turneringen. En hel del kortpartaj har det bjudits på hittills. Matchens huvuddomare, Daniel Fedorczuk, är rätt orutinerad på den här nivån – dock dömt en del U20-matcher – men vi kan se att han brukar vara generös med korten.

Över 5,0 kort (asian handicap) – insatsen tillbaka vid fem – spelas till 2,10 x insatsen hos 10Bet. Stor risk att oddset slashas totalt, så klipp till.

Speltips:

Speltips: Över 5,0 kort (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 04:00, natten mot tisdag 7/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
X: 29%
2: 24%
Över 2,5 mål: 45%
Under 2,5 mål: 58%