Speltips, Argentina – Uruguay 2/9: Vi bjuder på en nattmacka

Spelbloggare Publicerat: 31 August 2016

Det sydamerikanska VM-kvalet återstartar efter ett halvårs uppehåll och det är inte vilka matcher som helst vi bjuds på. Under natten mot fredagen drabbar världsklassnationerna Argentina och Uruguay samman på Estadio Malvinas Argentinas – en match där vi inte alls köper värdens stora favoritskap.

Två av Sydamerikas starkaste fotbollskrafter är det som står mot varandra – också två nationer som ska kunna utmana om titeln, medaljerna, i ett världsmästerskap. Tungviktsfajt deluxe!

Ett av de stora frågetecknen inför matchen är Leo Messis vara eller icke vara. Barcelonastjärnan, också ansedd vara världens bästa spelare, dras med en småskada och det blir en kamp mot klockan huruvida han kan medverka eller ej. Om han får plats i truppen blir det en intressant match-i-matchen mellan honom och anfallskamraten i Barcelona, uruguayanen Luis Suarez – två fantastiska fotbollsspelare.

I sommarens Copa America föll Argentina i finalen mot Chile efter straffar – en besvikelse som fick bland andra Messi att deklarera att han slutar i landslaget, innan han veckan därpå tvärvände. Räkna med stor revanschlusta nu.

Uruguays fiasko var än större; de fick tacka och bocka adjö redan i gruppspelet där det blev två förluster, varav en mot Venezuela, och endast en vinst.

Båda länderna hittas på platserna som slussar dem vidare i jakten på en VM-biljett. Gruppspelet innehåller tio nationer; Uruguay är etta efter upprepande fina prestationer medan Argentina parkerar på fjärdeplatsen, dock endast två pinnar bakom nattens motståndare.

Uruguay ska ses med stor poängchans

Fiaskot i Copa America till trots – visst underskattas Uruguay rejält här?

Helt sprudlande har Argentina ändå inte varit det senaste året och när de väl vunnit, har det ofta varit knappa treor i täta fajter; uddamålsförluster. Motståndet som värjdes undan i Copa America var inte överdrivet starkt, så vikten av det faktum att finalen nåddes ska ändå inte överdrivas.

Uruguay är mer än ett kapabelt motstånd och har imponerat stort i kvalet, vilket den förstaplats de innehar också visar. Med klippor som Godin i försvaret och Suarez i anfallet, ska man inte räknas bort i någon match.

Nåja, att Argentina ska vara stora favoriter är tveklöst, men undertecknad ser ändå Uruguays poängmöjligheter som betydande och att den raka ettan är nerpushad i runt 1,65 x insatsen är inte annat än missvisande.

Att Messi eventuellt missar matchen får oss inte mindre säkra på varåt värdet lutar heller…

De flesta spelen i favör till Uruguay är av intresse – och vi finner extra stort sådant i att spela dem med +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – till finfina 1,76 x smeten hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Uruguay +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:30, natten mot fredag 2/9
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: