Speltips, Arsenal – Aston Villa 15/5: Allt talar för “The Gunners”

Spelbloggare Publicerat: 14 May 2016

När en omgång återstår av Premier League är det fortfarande massvis att spela för. Arsenal kan befästa deras tredjeplats och har även chans på silvermedaljen. De som ska avverkas är den hopplösa jumbon Aston Villa. Kross att vänta?

Inte en enda titel, trots att man hade en så pass bra position, bland annat i just Premier League runt nyår – det är givetvis ett fiasko för Arsenal och tränaren Arsené Wenger, som sitter långtifrån säkert på sin position. Om tredjeplatsen fixas får han dock en hel del andrum; det skulle betyda en direktplats till gruppspelet i Champions League medan fyran, för tillfället jagande Manchester City, får kvala.

Ren och skär misär. Aston Villa – det är sällan som det stormat så mycket runtom en klubb. De är tokjumbo, klara för nedflyttning sedan en bra tid tillbaka, med så lite som 17 inspelade pinnar på 37 matcher. Fansen, spelare och ledare är alla i en stor konflikt – de förstnämnda höjer ofta tonen; var finns hedern? Givetvis tråkigt för en så pass klassisk klubb som Aston Villa.

Danny Welbeck, Per Mertesacker och Alex-Oxlade Chamberlain saknas för ”The Gunners”. Gästerna har en hel del spelare out; däribland Gabriel Agbonlahor och Jordan Amavi.

Motivations- och klasskillnad

När Aston Villa löste oavgjort, 0-0, hemma mot Newcastle förra veckan – inte ett enda skott avlossades på mål – bröt det en svit på 11 raka förluster. Rentav hopplöst har det sett ut; spelarna verkar helt ointresserade och vill bara på semester; ladda om eller förbereda sig på klubbyten. Ingen vill spela för skölden.

Utmärkt möjlighet för Arsenal att kamma hem en komfortabel trea och således säkra CL-biljetten och även pressa tvåan Tottenham. Förutom att de är flera klasser bättre, ska de också vara klart mer motiverade.

Formen är även den okej ut för Arsenal. 2-2 fixades borta mot Manchester City förra helgen och man fick lite fart på det anfallsspel som sett rätt avtrubbat ut de senaste veckorna. Att lösa två baljor på Etihad Stadium är trots allt starkt.

Sedan har Arsenal haft det enkelt mot just Villa. De tre senaste inbördes mötena har alla vunnits – siffrorna: 2-0, 4-0 och 5-0.

Räknar med proppen ur. Aston Villa ska inte ha någonting alls att hämta på Emirates Stadium och Arsenal spelas med -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid vinst med två baljor – till acceptabla 1,70 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Arsenal -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 15/5
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: