Arsenal Basel 28 september 2016

Speltips, Arsenal – Basel 28/9: Oddsdropp till trots – värde hittat!

Gruppspelen i Champions League brukar vara Arsenals styrka och efter en lyckad premiär har vi svårt att se dem misslyckas – hemma på Emirates Stadium, mot schweiziska Basel. Kross att vänta?

En brittisk storhet mot en schweizisk sådan… Förvisso de sistnämnda med klart större meriter i den inhemska serien, men Arsenal med kvaliteten och klassen att på allvar utmana i Europa. Det är ju lite skillnad på Premier League och Super League.

Hemma i Schweiz är allt frid och fröjd för Basel. Nio matcher in i serien har ännu inte ett enda tapp kommit upp och hela 15 pinnar skiljer ner till tvåan – ett rekordförsprång efter så pass kort tid spelad? Av CL-premiären kunde dock mer önskad; det blev bara 1-1 hemma mot bulgariska Ludogorets.

Arsenal har återhittat stilen efter 3-4-förlusten mot Liverpool i Premier League-premiären; vinsterna radas upp, med kryss här och där emellan. Förra veckan krossades lokalrivalen Chelsea med 3-0 på Emirates Stadium och CL-äventyret startades med 1-1 borta mot Paris Saint-Germain – ett finfint resultat, om än det fixades med visst flyt.

De vinner med minst två baljor

Basel hemma och borta är två vitt skilda saker ute i Europa – hemma har man kunnat störa flera av världspjäserna, men på bortaplan fallit pladdask. Nu inleddes årets CL-äventyr med ett stort misslyckande; 1-1 hemma mot bulgariska Ludogorets, och då var det dessutom nära att bli noll pinnar. Räddaren i nöden? Renato Steffen, matchminut 80.

Nu kommer Arsenal till spel med toppad form. Lokalrivalen tillika PL-toppkonkurrenten Chelsea städades undan med tre mål mot noll senast och vinsterna har radats upp på sistone, efter seriepremiären mot Liverpool.

Och årets CL-premiär var finfint utförd, även om det mycket väl hade kunnat sluta i förlust om PSG var lite mer kliniska i de avgörande momenten. 1-1 borta i Paris är dock ett suveränt resultat.

Oliver Giroud saknas för Arsenal, men man har spelat en hel del utan honom under spelåret redan. Klart bättre form på Alexis Sánchez, som stått för fyra mål i hans tre senast spelade matcher, också.

Gruppspelen brukar Arsenal avancera vidare från utan större bekymmer och här tar man sannolikt ett stort kliv mot det.

Rätt brutalt oddsdropp på Londonlaget de senaste dagarna, men värde hittas alltjämt. Arsenal -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – synas till smakrika 2,10 x insatsen hos Redbet, som ni får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 28/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 71%
X: 18%
2: 9%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 39%