Speltips, Arsenal – Burnley 30/1: Vi testar hörnlyckan

Spelbloggare Publicerat: 30 January 2016

Arsenal och Burnley – toppen i Premier League och toppen i Championship – ryker ihop på Emirates Stadium i ett intressant cupmöte, där ett hörnspel sitter fint på sin plats.

Höjdarmatch som väntar. Viasat pushar den rejält och finns att ses på Viasat Sport samt Viaplay (öppna ditt konto här) eller varför inte Bet365, vilka bjuder nya kunder på 1 000 kronor i välkomstbonus.

Stora favoriter är, såklart, Arsenal – men det är också ett Arsenal i stukad form. De två bortakryssen mot Liverpool och Stoke – helt okej resultat, men sämre prestationer – följdes upp av en 0-1-torsk hemma mot ärkerivalen Chelsea. Det var dock en tuff situation man hamnade i, när Per Mertesacker visades ut redan i den 17:e matchminuten.

Gästande Burnley är klart mer välmående för tillfället. Efter en sämre period – vad som på vissa håll troddes vara dippen som sedermera skulle sätta Burnley utanför toppstridskartan – har de hittat tillbaka med besked. Inte en enda förlust på de sex senaste matcherna och fyra raka vinster; i tre av fallen med mer än uddamålet.

Tillbaka i Arsenaltruppen kommer Thomas Rosicky och Francis Coquelin. Ska bli mycket intressant att framförallt se den förstnämnda tillbaka på fotbollsplanen efter att inte ha spelat en enda match under spelåret. Per Mertesacker är avstängd efter sitt röda senast.

Oddssättarna oense

”Gunners” favoritskap ska förstås vara stort, men som de presterat på sistone har vi svårt att lämna förtroendet i deras händer när den raka ettan är nere i bleka 1,40 x polletterna. Mer förtjust i de siffrorna som dukas ut på hörnmarknaden.

Matchlinan är standardutställd på 10,5, men vilken sida som ska vara favorit är oddssättarna helt oense ut. Bet365 skickar ut 2,00-1,80 på den medan Bwin och Unibet är på 1,75-1,95 respektive 1,77-1,97.

I min bok är det de två sistnämnda spelbolagen som är rätt ute i deras analyser, med ett överspel som ska vara klar favorit. På hemmaplan spelar Arsenal, som säkert bekant, alltid framåtlutat och med en vilja att ha det stora bollinnehavet, vilket brukar resultera i att en hel del hörnor skapas, speciellt när attackerna ofta sker via kanterna. Snittet framåt är på 6,5 och tillsammans med motståndarna 11,4.

Och eftersom man haft så oerhört svårt att hitta nätet på sistone, att det första målet eventuellt dröjer, kommer pressen bara bli mer och mer intensiv. Fler och fler desperata försök med – höjdbollar in i straffområdet.

Burnley skapar inte överdrivet mycket hörnsparkar, men är i så pass fin form att de borde kunna hamna i en del situationer både runtom och i motståndarnas straffområde. Tre-fyra stycken hörnsparkar borde ändå kunna skrapas ihop på 90 minuter och då sitter vi i en stabil överspelsbåt.

Dubbelt betalt för överspelet – jo, tack. Det köper jag utan att blinka.

Speltips:

Speltips: Över 10,5 hörnor
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 30/1
TV:  viasatsport logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 1,40 williamhill logo
Oavgjort 5,25 betsson logo
Burnley 9,40 redbet logo
Över 2,5 mål 1,69 unibet logo
Under 2,5 mål 2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: