Speltips, Arsenal – Chelsea 24/9: Mållyckan testas i derbyfajten

Spelbloggare Publicerat: 23 September 2016

Premier League-lördagen avslutas med ett skållhett Londonderby – mellan Arsenal och Chelsea på Emirates Stadium. Det brukar bli tajta historier mellan lagen och vi satsar våra polletter på ett halvförsäkrat målspel värt 1,90 x smeten.

Blir London färgat rött och vitt eller blått?

Förutom att det är två lokalrivaler är det också två klubbar som väntas fajtas uppe i toppen av serien, eventuellt även om titeln. För tillfället är de parkerade som fyra respektive femma med tio inspelade pinnar vardera – helt okej facit.

Intressant är att parternas formkurvor, i serien, är omvända varandras. Arsenal inledde med en torsk, fick därefter ett kryss innan tre raka vinster radats upp. Chelsea i sin tur, de vann de tre första matcherna, vilket följde upp ett oavgjort resultat och nu senast förlorade man. Ännu mer anmärkningsvärt är det att båda förlusterna kommit mot Liverpool.

Något som talar för Chelsea, inte bara i den här matchen utan hela toppstriden, är att de slipper varva seriespelet med Europaspel. Arsenal möter Basel i CL i början av nästa vecka medan Chelsea har en veckas vila till kommande fajt.

Det ser ut som att Arsenals skadesituation kommer lättas upp rejält. Såväl Oliver Giroud som Aaron Ramsey väntas vara redo för spel efter kortare skadeuppehåll. Danny Welbeck, Per Mertesacker och Carl Jenkinson är däremot alltjämt out. Chelsea hoppas få tillbaka kaptenen tillika mittbacksklippan John Terry i skick till matchstart. Kurt Zouma och Marco van Ginkel är skadade.

Kan inte måla på Chelsea

Chelsea är Arsenals största mardrömsmotstånd, åtminstone om vi ser till de senaste åren. Faktum är att de inte målat i sex raka inbördes möten i serien och förlorat fyra av dessa. Under perioden har dock en vinst plockats, med 1-0 i Community Shield.

Men även fast Arsenal inte verkar förmå att få hål på Chelsea, brukar matcherna rivalerna emellan bli täta. Sju av de åtta senaste har faktiskt klivit under 2,5 mål. Derbymentaliteten är alldeles uppenbart stor när dessa två möter varandra, med mycket kamp och mindre finspel.

Nu är målformen fantastiskt bra för båda parter, men oddssättarna har inte tagit tillräckligt stor hänsyn till det faktum att detta derbymöte brukar bli extremt tajt. Det är inte vilken serielunksfajt som helst, med andra ord.

Det är ett stort plus för oss som tänker i de målsnåla banorna om John Terry hinner tillbaka i spel också. Rapporterna tyder på att chanserna till det ska vara stora.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt tre baljor – spelas till 1,90 x insatsen hos Bet365. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 24/9
TV:  Viasat Sport Premium & Viasat Ultra HD  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: