Speltips, Arsenal – Liverpool 14/8: Toppfajt avslutar premiärhelgen

Spelbloggare Publicerat: 13 August 2016

Helgens avslutande Premier League-premiär står rivalerna tillika de väntade toppkonkurrenterna Arsenal och Liverpool för, på Emirates Stadium. Värden är svårt skadeskjuten och vi får känsla för en skräll…

När titeldiskussionen snurrar på, blir förstås både Arsenal och Liverpool nämnda. Nu ses de knappast som favoriter i det väntade dramat, men potentiella uppstickare – absolut. Topp fyra är ett måste, allt annat skulle ses som ett fiasko.

Arsené Wenger kliver in sin 20:e säsong – ett, i den moderna fotbollen, galet facit – som tränare för Arsenal och det som en pressad man. De stora titlarna har uteblivit de senaste åren; såväl ledningen som supportrar suktar efter nya och huruvida Arsené är rätt man brukar vara en fråga som hamnar på tapeten vid lite motvind.

Pressen är i princip lika stor på Liverpool. När tysken Jürgen Klopp hämtades in på tränarposten mitt under pågående säsong i fjol, blev resultaten genast bättre för det då krisdrabbade laget. Klubben har varit aktiva under transferperioden; plockat in flera klasspelare och det är inte fören nu som Klopp på allvar, helt och hållet, får visa vad hans Liverpool kan åstadkomma. Flipp eller flopp?

Gästerna kan skrälla

Som Liverpool utvecklades under fjolåret och med tanke på vilka spelare som värvats – Wijnaldum, Sané och Matip är tre spännande namn – finns potentialen att utmana på allvar. Och visst känns de lite vassare än ett Arsenal som alla bara väntar på ska trappa upp under slutperioden av transfern?

Nu har Arsenal – nästan som alltid – skadeproblem deluxe. Mittbacksparet Koscielny-Mertesacker saknas och två oprövade, yngre förmågor väntas kliva direkt in i hetluften. Problemen tar inte slut där; de två kanske mest betydelsefulla spelarna ur offensiv synvinkel, Özil och Giroud, saknas båda två.

Det är med andra ord inte bara fyra startspelare som missar, utan fyra framstående sådana.

Nu när Klopp fått sätta sin prägel på detta Liverpool blir de att räkna med. Här är en matchbild som borde passa dem alldeles utmärkt – med en värd som vill styra och ställa, men är extremt sårbar defensivt och saknar uddspelare framåt. Räkna med fart och fläkt när Liverpool ställer om!

Mer än så behöver vi väl inte utveckla det?

Den raka tvåan, Liverpool att vinna, spelas till 3,20 x insatsen hos Nordicbet, som ni via oss får en unik bonus hos – på 1 000 + 400 kronor!

Speltips:

Speltips: Liverpool att vinna, rak tvåa
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (UNIK: 1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 14/8
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: