19 oktober 2016 Arsenal Ludogorets

Speltips, Arsenal – Southampton 10/9: Insatsen ska dubblas

Southampton har fått en mardrömslik start på spelåret anno 16/17 och söker fortfarande efter deras första trea. Kan den plockas mot ett Arsenal med uppåtpekande formkurva, i en av årets tuffaste bortamatcher?

Förlust, kryss och till sist vinst – så ser Arsenals formkurva ut, i matcherna mot Liverpool, Leicester respektive Watford. Inte det enklaste av scheman. Premiären var uselt utförd, men mot Leicester var man närmast trean och istället fick kontot fyllas på borta på Vicarage Road. Som schemat sett ut, ändå ett acceptabelt facit.

Kravet på Arsenal är förstås att utmana om titeln, vilket ser ut att bli tufft när framförallt de två stora Manchesterpjäserna ångar på i full rulle – men topp tre? Visst finns potentialen till det, fastän konkurrensen är stenhård.

Southampton har varit en av landets stora succéklubbar de senaste åren; löst positiva resultat i serien, trots begränsade resurser. Uppehåll efter uppehåll har de också blivit sönderköpta på spelarfronten och ändå kunnat fortsätta prestera.

Nu ser det dock tufft ut för ”The Saints” och trots att man haft två hemmamatcher – mot Watford och Sunderland, båda av material för den undre halvan – och mött Manchester United borta är nollan intakt i vinstkolumnen. Två kryss mot de förstnämnda och klar torsk mot nämnda United.

Handikappspelas till dubbelt

Det här borde vara ett mycket passande tillfälle för Arsenal att ställas mot Southampton, som annars varit starka och överraskat de senaste åren.

Nu har väl Southampton inte varit fullt så värdelösa som resultaten annars indikerar på, men det är uppenbart att udd saknas i spelet; spetskvalitet. Borta mot Manchester United, vilka kan jämställas med Arsenal på ett ungefär, var man korta och förlustsiffrorna skrevs 0-2.

Skadesituationen har lättats upp rejält för Arsenal och i takt med det borde man bara bli bättre och bättre. Nu är förvisso ett par spelare borta med respektive landslag, men så är fallet även för Southampton.

Normalt ska Arsenal vara nivån bättre och vi tror att så blir fallet även här, med tanke på vartåt formkurvorna pekar. Tar en bekväm trea?

Arsenal -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till dubbelt betalt hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 10/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 62%
X: 23%
2: 15%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 48%