Speltips, Arsenal – Swansea 15/10: Vi väljer sida på handikapplinan

Spelbloggare Publicerat: 14 October 2016

Omstartsomgången av Premier League rullar på för fullt. Den klassiska avsparkstiden, 16:00, startar fajten mellan titeljagande Arsenal och desperata Swansea på Emirates Stadium. Ett par faktorer talar för en skräll här, eller åtminstone att matchen hålls tajt, menar vi.

En plump, vilken kom i premiären. 3-4-torsk mot en annan titelaspirant i form av Liverpool. Därefter? Kryss mot mästarna och nu fem raka vinster. Livet leker för Arsenal och alla runtom klubben, men konkurrensen är hård uppe i toppen där flera av titelkandidaterna, precis liksom ”Gunners”, verkar svårstoppade. Tredjeplatsen innehas dock och upp till serieledande Manchester City har man två pinnar.

För Swansea är historien närmast helt omvänd. Premiären, en tuff bortamatch mot Burnley, vanns och därefter har det blivit blott ett kryss och hela fem förluster. Tufft spelschema före uppehållet, men det är uppenbart att ”Svanarna” har problem; annat kan det inte tituleras som med bara fyra inspelade pinnar på sju matcher. För att ta i tu med dessa har amerikanen Bob Bradley hämtats in på tränarposten. Ger det effekt?

Llorente missar matchen för Swansea, precis liksom Arsenals Giroud, Welbeck och Mertesacker.

Swansea plusspelas

Oddssättarna verkar närmast helt säkra på att de tre pinnarna ska stanna i London, hos Arsenal. Vi? En skräll skulle kunna lura runt hörnet…

Om uppehållet kom uselt tajmat för Arsenal, kom det desto bättre för Swansea. Två veckor utan fotboll innebär förstås att formraderna dessförinnan kan tas mindre hänsyn till, vilket brukar gynna de som behöver en nytändning.

Swansea är bättre än de visat, utan tvekan. Har en kompetent trupp och vass startelva som ska upp en herrans massa positioner innan de är där de ”hör hemma”. Gjort det helt okej i flera förlustmatcher, där man dessutom hållit det tätt mot motståndare av just Arsenals kaliber.

Som ett svar på de inledande matcherna har Swansea dessutom plockat in Bob Bradley på tränarposten – en kompetent tränare, med en fin meritlista. Framförallt kortsiktigt brukar tränarbytena ge en vitamininjektion.

Och visst spelar även traditionens kraft in – Arsenal brukar ha det tufft mot Swansea. De två senaste identiska mötena har ”Svanarna” faktiskt vunnit och inte en enda av de fyra senaste har de torskat med större siffror än uddamålet.

2-1/1-1/1-2?

Swansea +1,75 mål (asian handicap) – halv förlust vid tvåmålsförlust för Swansea – testas till 1,91 x insatsen hos Unibet. Öppna ditt konto hos dem och motta 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Swansea +1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 15/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: