25 september 2016 GAIS Ljungskile

Speltips, Assyriska – GAIS 6/6: Överdrivet stor hemmafavorit

En tredjedel av Superettan är spelad för Assyriska och GAIS. Södertäljelaget har hittat stilen på senare tid – precis liksom Makrillarna. Var hamnar pinnarna?

Det var total misär – tre pinnar på de sju inledande fajterna, och Assyriska plitades ner som en av de stora favoriterna att trilla ner i seriesystemet, till Division 1. Sedan flyttades Fredrik Samuelsson upp som huvudtränare, varpå två vinster och ett kryss plockats med målskillnaden 7-1. Både Ängelholm och Degerfors, på bortaplan, värjdes undan med 3-0. Kan samma standard hållas intakt?

Gästande GAIS har också hittat stilen, men presterat under en mer långdragen period. Efter en tveksam start på spelåret har sex förlustfria fajter radats upp; två vinster och fyra kryss. Inte heller är det så att spelschemat varit överdrivet enkelt. Det finns kvalitet hos Makrillarna.

Kenny Pavey samt Alex Perreira med flera är osäkra för Assyriska, huruvida de kan spela eller ej. Enda förändringen för GAIS är att Craig Henderson är tillbaka – positiva besked!

GAIS tar sjunde raka utan förlust

Givetvis ska Assyriska vara klara favoriter på hemmaplan, Södertälje Fotbollarenas plastmatta – men såhär stora? Nja, det köper vi inte. GAIS ska ha fina möjligheter att lösa minst oavgjort, sett till både form och kvalité.

Efter tränarbytet har Assyriska alltså leverat tre fina resultat efter varandra och det är ju inte helt ovanligt att lag får en positiv reaktion när det roteras vid tränarrodret, men effekten brukar också avta. På tiden för en reaktion?

Gästerna har visats svårbesegrade; hemmavinster avlöser bortakryss. De tre senaste bortafajterna har slutat just oavgjorda – alla mot seriekonkurrenter ovanför Assyriska i tabellen. Mycket imponerande med pinnen mot urstarka Dalkurd, också då på plast.

Truppbeskeden, de talar till fördel för GAIS.

Att vi får 1,75 x insatsen för dubbelchansen X2 – spelet sitter vid oavgjort eller bortavinst – hos Bet365 bäddar utan tvekan för ett placerat spel. Hittar spelvärde minst fem punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, måndag 6/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 29%
2: 29%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 56%