22 oktober 2016 Dalkurd Assyriska

Speltips, Assyriska – Sirius 3/7: Skrällchans från Södertälje Fotbollsarena

Botten möter toppen i Superettan när Assyriska och Sirius ryker ihop i den absolut sista bataljen före uppehållet – och vi är inne på att en skräll kan lura runt hörnet, fastän statistiken påtalar det motsatta.

På fotbollsfronten ser det inte ljust ut i Södertälje. Assyriska hittas alltjämt på en av de två kvalplatserna som leder nedåt i seriesystemet och ännu värre är situationen för ärkerivalen Syrianska. Prestationerna har varit mycket och upp ner för Assyriska, mestadels det sistnämnda, vilket det snåla facit – 13 pinnar på 14 matcher visar på.

Precis som väntat är Sirius uppe och tampas i toppskiktet av tabellen. Den allsvenska biljetten var nära redan i fjol och nu är de tippade att ta plocka den – det finns utan tvekan allsvensk klass i detta Sirius. Andraplatsen innehas, strax bakom ettan Halmstad och under jagar såväl AFC United som Dalkurd och därefter Varberg. Alla dessa fem hittas inom glappet på fem poäng.

Assyriska med bra skrällchans

Vad är det då som talar för den här skrällen?

Först och främst är Superettan en unikt jämn serie där alla kan vinna över alla – det finns inte några säkra treor att plocka. Redan där kan de snåla oddsen på spelen till Sirius favör ifrågasättas.

Och nu verkar det dessutom som att Assyriska är lite på gång. De har bara förlorat en av de sju senaste matcherna, senast i en svårbortafajt mot Trelleborg, och skörden skulle borde kanske ha varit större sett till hur det sett ut nere på planerna. På hemmaplan är tre kryss uppradade efter varandra.

Förvisso är det här en ”bra” bortamatch för Sirius i och med att den spelas på plast, men bara en av de fem senaste på resande fot har vunnits. Det är framförallt på hemmaplan som pinnarna trillar in och ett kryss kan knappast ses som ett speciellt dåligt resultat i en match som denna.

Sirius prestation mot jumbon Ängelholm den förra veckan var på sin höjd medioker och det var inte fören i den 83:e minuten matchnollan kunde spräckas inför hemmapubliken. Tre pinnar – men utan att imponera.

Dessutom är de, Sirius, drabbade av ett tufft avbräck i den interna skyttetvåan Ante Björkebaum, avstängd. Stort minus!

Assyriska +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – spelas till dubbelt betalt hos Bet365. Om ni saknar ett konto hos dem, får ni 1 000 kr i välkomstbonus här.

Speltips:

Speltips: Assyriska +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 3/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 24%
X: 26%
2: 54%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 51%