Speltips, Assyriska – Syrianska 19/6: Ångestfyllt Södertäljederby

Spelbloggare Publicerat: 18 June 2016

Söndagen bjuder på ett lika skållhett som ångestfyllt Södertäljederby i Superettan – Assyriska mot Syrianska. Det är inte bara massvis av prestige inblandat, utan också tre oerhört betydelsefulla pinnar i bottenskiktet av tabellen. Var hamnar dessa?

När var ett Södertälje såhär pass nervkittlande senast? Assyriska, som skrapat ihop snåla 12 pinnar på lika många matcher, mot tabelljumbon Syrianska på nio – var pinnarna hamnar kan komma att forma hela bottenstriden framöver.

Premiärvinsten för Assyriska följdes upp av hela sex raka torskar, för att formen hittats på nytt. Fem matcher efter varandra utan förlust är uppradade; två vinster och tre kryss. Är formen konserverad till det här skållheta derbyt?

Syrianska inledde serien snäppet bättre – förväxla inte med bra – men istället halkat efter de senaste veckorna. Tre raka förluster innebar att Özcan Melkemichel fick sparken, och den nye tränaren Tino Katsoulakis har fått uppgiften att hålla laget kvar i andradivisionen. I hans första och hittills enda fajt vid rodret blev det en knapp uddamålsförlust över Dalkurd där 1-2-baljan kom i den tredje stopptidsminuten. Tufft!

Helt öppet!

Det här känns helt öppet – kan sluta hur som helst.

Ändå presenteras Assyriska som stora favoriter, och det är inte svårt att förstå hur oddssättarna resonerar i och med Syrianskas förluststreak – men tränarbytet gav positiv effekt i den första matchen, även om det nu blev en förlust, och kanske kanske kan resultatet komma här istället?

För det var sannolikt det Syrianska behövde – nytt blod.

Eftersom matchen spelas på Södertälje Fotbollsarena försvinner också hemmafördelen för Assyriska, bortsett från att de får lite fler biljetter till deras supportrar. Hur som helst; petitesser i det stora hela.

Som nämnt; det ska vara helt öppet. Knappt favoritskap för Assyriska, men långtifrån så stort som oddssättarna vill få det till. 1-1?

Dubbelchansen X2 – spelet sitter vid oavgjort eller vinst för Syrianska – betalar just nu hela 1,83 x insatsen hos Bet365, och det är siffror jag har svårt att se vi kommer erbjudas vid avspark.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 19/6
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: