13 augusti 2019 Celtic Cluj Speltips

Speltips, Astana – Celtic 27/7: Taktisk match att vänta

Redan 16:00 startar den första CL-kvalmatchen under onsdagen – kazakstanska Astana tar emot klassiska Celtic inför, vad som kan tänkas vara, en helpeppad hemmapublik. Vi har analyserat marknaderna och finner starkt intresse för ett spelobjekt till 3,15 x insatsen.

De kazakstanska mot de skotska dominanterna – en uppstickarklubb mot en klassisk.

Europaspelet är hårt prioriterat under spelåret och med den namnstarka förstärkningen på tränarposten – Brendan Rodgers, med ett förflutet i bland annat Liverpool. Dock höll det på att sluta i total misär direkt när bortamötet mot Lincoln Red Imps, från blåbärsnationen Gibraltar, förlorades med 0-1. Revansch skulle till slut fås och på hemmaplan skrevs vinstsiffrorna stabila 3-0 – men det är alltjämt befogat att fråga var Celtic står.

Kazakstansk klubbfotboll – ja, den osar knappast klass. Ändå kan Astana stoltsera med ett, i deras mått mätt, fantastiskt utfört Champions League 2015. Gruppspelet nåddes – Atlético Madrid, Benfica och Galatasaray stod som motståndare – och väl där blev det fyra oavgjorda matcher och ynka två förluster. Hela landet andades fotboll när Astana skrev historia.

Krysset nära till hands

Det är lätt hänt att slarva lite med analysen – endast bedöma parterna utifrån varifrån de kommer. Kazakstansk fotboll mot skotsk, det behöver inte betyda – brutal klasskillnad. Åtminstone inte över först 90 och sedan 180 minuter.

Astana visade att de är en svår nöt att knäcka under det förra året; pressade motståndare av en helt annan kaliber än Celtic. Framförallt på hemmaplan ska man inte viftas bort som ett litet blåbär; på Astana Arena ska de ha alla möjligheter att undvika en förlust mot ett överskattat Celtic, som fortfarande lever på deras namn.

Som Celtic uppträdde i dubbelmötet mot Lincoln Red Imps finns det all anledning till oro. Var står man, rent formmässigt? Långtifrån toppen, är känslan.

Inför matchen har bortatränaren Brendan Rodgers uttalat sig försiktigt och av hans ord att döma, verkar det som att de på förhand är nöjda med ett oavgjort resultat här, på bortaplan.

Oavgjort, det raka krysset, spelas till 3,15 x smeten hos Mybet. Hämta din unika välkomstbonus på 1 000 kronor hos dem via oss – här!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, onsdag 27/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 32%
2: 29%
Över 2,5 mål: 37%
Under 2,5 mål: 65%