30 april 2017 Roma Lazio

Speltips, Astra – Roma 8/12: Goda målmöjligheter – åt vilket håll?

Astra kan säkra deras plats i Europa League-slutspelet mot ett redan klart Roma som väntas rotera runt i startelvan. Öppnar det upp för rumänerna? Vi tror det!

Förstaplatsen är säkrad för Roma och det var mer än väntat. Tre vinster, två kryss och noll förluster kan de stoltsera med hittills och då kan varken den nuvarande tvåan Astra eller de under dem komma ikapp.

Däremot mer kniven mot strupen för Astra, som är jagade häck i häl av Austria Wien. Två pinnar skiljer dem åt inför matchen och österrikarna har bättre inbördes statistik, vilket innebär att vinsten är det enda som kan säkra slutspelsbiljetten för rumänerna.

Och det här Europaspelet är av extra stor betydelse för Astra i och med den stora besvikelsen i seriespelet. Förra året blev det en sensationell förstaplats – 19 matcher in den här säsongen är man nia. En EL-succé kan till viss del rädda spelåret?

Astras försvarspjäs Fabricio är out, men det är också det enda avbräcket. Gästerna har spelare som Salah och Florenezi borta med skador.

Hemmamålen nära till hands

Supermöjlighet för Astra här, trots att Roma är flera klasser bättre.

Flera toppspelare är lämnade utanför Romas trupp med ungdomsspelare som ersättare, vilka också väntas få förtroendet från start. Match mot Milan väntar kort inpå, så man vill inte riskera någonting här.

Och så sårbara Roma redan är, blir det förstås ännu värre nu. Italienarna spelar en oerhört offensiv fotboll; det är inte sällan de släpper in två mål eller fler – och ändå vinner fotbollsmatcher, i synnerhet när nivån på motståndet skruvas ner lite.

Så, en värd som kliver ut med fart och fläkt, har siktet på tre pinnar och ställs mot ett roterande, halvmotiverat bortalag som vill spela en framåtlutad fotboll – ja, hemmamålen borde vara nära till hands.

Det kan bli en underhållande kväll i Rumänien – och hemmalaget kan mycket väl få fira…

Astra över 1,5 mål klickas i till 2,50 gånger pengarna hos Unibet, som ni får 200% upp till 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Astra över 1,5 mål
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 8/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 27%
2: 42%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 46%