17 december 2016 West Ham Hull City

Speltips, Astra – West Ham 18/8: Är bortalaget att lita på?

West Ham är ute efter revansch när de, för andra året i följd, ställs mot rumänska Astra i Europa League-kvalet. Äventyret inleds på bortaplan – och då ser vi West Ham som en sårbar favorit och testar därför ett målspel till strax över dubbelt betalt.

Ett fiasko deluxe. Det kan West Hams EL-sejour förra året tituleras som. Förvisso var det knappast fullt fokus på turneringen, men när de först höll på att trilla ur kvalet mot ett maltesiskt motstånd – straffar krävdes för att skilja dem åt – och sedan föll mot just rumänska Astra i den tredje rundan, rådde stor upprördhet inom och runtom klubben.

Nu möter klubbarna istället varandra i playoffrundan – det sista hindret före gruppspelet. Faktum är att West Ham redan i runda nummer tre var nära på att ställa till det för sig själva när bortamatchen mot slovenska Domzale torskades med uddamålet, men i hemmareturen rätade spelarna på ryggarna och vann med stabila tre mål mot noll.

Astra, då? De är här efter att ha svikit i CL-kvalet – deras första – och förlustsiffrorna mot danska Köpenhamn skrevs hela 1-4 över två fajter. Det började lovande med 1-0 i den sjunde minuten i match nummer ett, men sedan var det bara nerförsbacke.

Målspel dubblar polletterna

Det handlar mycket om motivationsfaktorn här i Europakvalen. Och även om West Ham kanske inte kliver i samma fälla som under det förra året, lär de inte kliva in med hundra procent – en lärdom från i fjol och sedan har ju dessutom seriespelet, Premier League, startat. Fokus där.

Försvarsspelet från West Hams sida har inte varit speciellt imponerande under försäsongen och, som nämnt, släpptes två baljor in mot ett slovenskt motstånd i den tredje rundans bortamöte.

På det har vilan efter PL-premiären mot Chelsea, vilken förlorades med 1-2, varit kort för West Ham. Räkna med rotation och att de ordinarie spelare som får starta kan ha lite småtrötta ben.

Sedan ska Astra inte viftas bort som ett brödmotstånd. Helt acceptabel nivå håller de ändå för.

Mål, det är min tanke från den här matchen. Åt båda håll också – varför inte?

BLGM – ja spelas till 2,04 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:15, torsdag 18/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 20%
X: 25%
2: 57%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 54%