Speltips, Athletic Bilbao – Sevilla 24/9: Det luktar målpartaj

Spelbloggare Publicerat: 23 September 2016

Lördagen bjuder på flera höjdarfajter. En av dessa spelas i spanska Primera División, var Athletic Bilbao och Sevilla möter varandra på Estadio San Mamés. Vi ser målmöjligheterna som fina och utnyttjar att ett av spelbolagen sticker ut näsan rejält på en specifik marknad.

En match som kan komma att forma striden om Europabiljetterna, fastän serien bara är fem matcher ung.

Bakom den tippade topptrion bestående av Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid är det öppet race i Primera División. Två av de hetaste kandidaterna att lösa de hetare av Europaplatser, de som leder till Champions League är – just Athletic Bilbao och Sevilla.

Resultaten efter de här fem matcherna? Rätt lovande för båda sidor.

Sevilla är tvåa i serien med finfina 11 pinnar på kontot, tre vinster och två kryss, medan Bilbao ”bara” samlat ihop nio stycken. Gästernas formkurva pekar dock spikrakt uppåt; efter att årets två inledande matcher förlorats, har nu tre raka vunnits. Sevilla har hållit en desto jämnare standard och nivå.

Lite småproblem råder för Bilbao. Försvarspjäserna De Marcos och Bovéda har åkt på skador och ser ut att missa matchen. Sevilla har varit rätt skadedrabbade sedan inför säsongsstarten, men senast nytt är att mittbacksklippan Adil Rami ser ut att få stå åt sidan.

Mål – åt båda håll?

Det är med, som ovan nämnt, flera avbräck som kommer påverka den här matchen – och redan innan rapporterna om dessa skador kom ut var tanken; målpartaj. Nu känner vi oss än mer säkra på den saken.

Undertecknad vill mena att Sevilla är den bättre av de här parterna, men deras tvärusla bortafacit ställer en del frågetecken. Nu har man kryssat båda bortamatcher i serien, och likaså mot Juventus i Champions League, så det ser bättre ut. Vinsterna däremot, när ska de komma? Det blev, som säkert bekant, inte en enda i fjolårets Primera División.

Här tror jag ändå att Sevilla kommer vilja kliva ut och bjuda upp till dans mot ett solitt och hemmastarkt Athletic Bilbao, som även de har siktet inställt på tre färska pinnar. Bidrar till att tempot höjs?

De senaste matcherna har Bilbaos offensiv visat upp lite mer än vi fått se tidigare och fyra mål har det blivit framåt på de två senaste matcherna; 2-1-vinster över Valencia respektive Granada. Det har kanske inte sprudlat om Sevilla efter den sinnessjuka premiären mot Espanyol, vilken vanns med 6-4. Känns dock som att det bubblar under ytan och målen har ju ändå kommit.

En faktor som också borde stärka Sevillas offensiv är att Samir Nasri kommit in i det hela och nu spelat två matcher från start. Senast stod han för assisten till matchens enda mål i derbyt mot Real Betis. Positivt att få fart på en spelare med den stjärnstämpeln, en som ska stå för såväl mål som målpassar.

BLGM – ja spelas till 1,80x hos Bethard (1 000 kronor i välkomstbonus). De flesta konkurrenter bjuder runt tio punkter mindre för samma spel och att värdet finns där är tveklöst. Intressant sidofakta är att spelet suttit i tre raka inbördes möten.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 24/9
TV:  tv3sport logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: