Speltips, Athletic Bilbao – Villarreal 20/11: Härlig kvällsfajt från Primera División

Spelbloggare Publicerat: 19 November 2016

Primera División-veckan avslutas på San Mamés Stadium, var Athletic Bilbao tar emot Villarreal – en match som kommer påverka striden om Europabiljetterna i allra högsta grad framöver. Vad landar det i?

Vilken match! Bakom de senaste årens topptrio i Spanien – Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid – brukar just Athletic Bilbao och Villarreal husera, slåss om Europabiljetterna.

Villarreal har faktiskt chansen att haka på toppen på allvar och skulle de vinna, minskar avståndet upp till Barcelona, som i skrivandets stund är tvåa, till en pinne. Finns det klass för att pressa den absoluta toppen? Svårt att sia redan nu, men lovande ser det ut.

Fem pinnar och tre platser neråt i tabellen hittar vi matchens värd, Athletic Bilbao. Det känns inte som att de nått upp helt i normal standard och det ska finnas mer att hämta ut – 17 pinnar på 11 matcher är trots allt inte ett facit att vara nöjda över. Av stor betydelse att man inte hamnar mer på efterkälken i kampen om Europaplatserna.

Beñat, Etxeita och De Marcos vara eller icke vara i matchen är osäker. Aketxe räknar vi däremot ut för Bilbao. Gästerna saknar Roberto Soldado och Bojan Jokic.

Liknande match som förra årets identiska?

Under perioder har vi fått se vad Bilbao håller för, men det finns ett par växlar till att sätta i. Undertecknad är helt enkelt inte imponerade av dem och även om hemmafacit är solitt, har de flesta av treorna varit knappa.

Så, trots att Villarreal inte avslutade perfekt före uppehållet – knapp fördel för dem på den fronten, formen. Klassen brukar framförallt visas upp inför hemmapubliken, men man har ändå förmått att bara förlora en match av fem möjliga på resande fot under årets seriespel. Tre kryss.

Känslan är att Villarreal har alla möjligheter att pressa Bilbao, men att vinna? Nja. Här har de sannolikt siktet inställt på krysset på förhand. Försöker tajta till ytorna och kontra effektivt.

Förra årets identiska möte slutade oavgjort, 0-0. Tätt och jämnt på nytt?

Oavgjort, rakt kryss, spelas till 3,30 x polletterna hos vår favoritbookie, William Hill. Öppna ditt konto hos dem och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 20/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: