Speltips, Atlético Madrid – Bayern München 28/8: Ska spanjorerna verkligen vara “dogs”?

Spelbloggare Publicerat: 27 September 2016

Underskattade Atlético Madrid tar emot den tyska maskinen Bayern München på Vicente Caldéron i fotbollens finrum. Båda parter öppnade Champions League med varsin vinst – och vi har en känsla över vilken av de trenderna som ska brytas…

Det här blir lite av en repris på förra årets CL-semifinal – nu redan i gruppspelet. Då slutade det med att finalbiljetten hamnade hos Atlético Madrid efter varsin hemmauddamålsvinst, men med fler spanska bortamål. Finalen därpå, mot Real Madrid, förlorade de dock.

Grupp D innehåller, förutom dessa två, holländska PSV och ryska Rostov. Med andra ord – i praktiken borde det här bli en fajt om första- respektive andraplatsen. Det ska skilja flera snäpp ner till de nämnda konkurrenterna.

Skaderapporterna är enbart positiva – ingenting nytt har dykt upp på tapeten. Mer eller mindre de bästa möjliga startelvorna kan presenteras.

Missvisande odds

Nja, det är klart att det är tufft att spela emot detta eminenta Bayern München, som inte bara jag är oerhört förtjust i – utan i princip hela fotbollsvärlden.

Men i min bok är det missvisande att de presenteras som stora favoriter, borta mot ett Atlético Madrid som nådde final i förra årets Champions League – också skickade ut just Bayern – och åt vilken sida som värdet hittas är tveklöst.

3,10-3,25-2,60 står 1X2-marknaden i under söndagseftermiddagen. Fifty-fifty hade jag eventuellt kunnat köpa, men inte att Atlético presenteras som ”dogs”.

Truppen som Atlético Madrid har är kanske inte lika stjärnspäckad som de största konkurrenterna i Europa, men kollektivt är man suveräna och det är uppenbart – denna klubb tillhör den absoluta toppen numera; är inte “bara” knappt under den, som vissa vill antyda.

Formen ser också fin ut för spanjorerna. Man har ännu inte förlorat det här spelåret och löste exempelvis oavgjort, 1-1, borta mot Barcelona förra veckan. Bayern München har gått rent, men här skruvas nivån på allvar upp för första gången under spelåret.

Atlético Madrid +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 2,12 x smeten hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 28/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: