Speltips, Åtvidaberg – Värnamo 30/5: Vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 30 May 2016

Ännu en Superettanbatalj ska utspelas under måndagskvällen – Åtvidaberg tar emot överraskningen Värnamo på Kopparvallen, varifrån vi tar ställning på handikappmarknaden.

Tippade i topp – men Åtvidaberg, som trillade ur Allsvenskan i fjol, har inte kunnat motsvara förväntningarna fullt ut. Det är dock allt annat än kört och en trea skulle sätta dem på fjärdeplatsen, två pinnar upp till kvalplatsen och Sirius.

Det är svårt att veta var man har den klassiska klubben. Senast körde de över serieledande AFC United på hemmaplan, men förlorade två raka matcher dessförinnan – båda på bortaplan. Det är på Kopparvallen pinnarna trillat in.

Från den undre tabellhalvan förra året, till att nu stå som femma – vad har hänt i Värnamo? De har hållit en förvånansvärt bra standard; 4-3-2 står resultatraden i och förra veckan värjdes Syrianska undan med ett mål mot noll inför 989 åskådare.

ÅFF stark favorit

Visst ska väl Värnamo falla ihop till slut? Det ska extremt mycket till för att de ska hålla samma nivå – och en reaktion borde vara att vänta inom kort. Varför inte här?

Nu kom Åtvidaberg förvisso ner i Superettan som extremt överskattade, men oddssättarna har hittat tillbaka till verkligheten och här finner undertecknad faktiskt värde i flera av spelen till deras favör. Flera faktorer spelar in.

Främst; styrkemåtten. ÅFF ska över ett helt spelår vara den bättre parten; till och med ha chans på att studsa tillbaka till Allsvenskan, om än hyfsat liten. Värnamo lär bara dala i tabellen framöver och eventuellt landa på den undre tabellhalvan.

Sedan är ÅFF starka på Kopparvallens plastmatta. Där har de vunnit tre matcher efter varandra; senast med förkrossande 4-0 över serieledande AFC United. En superb prestation. Värnamo trivs bäst på naturgräs och kommer plocka merparten av pinnarna på det underlaget. Får det sannolikt svårt nu.

Mahmoud Eid saknas för ÅFF, men han ska kunna ersättas på ett bra sätt.

Åtvidaberg spelas med -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid oavgjort – till 1,93 x smeten hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Åtvidaberg -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 30/5
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: