4 juni 2017 AFC Eskilstuna AIK

Speltips, Bala Town – AIK 7/7: Halvleksspel testas till smakrika 3,15

AIK står med ena foten i den andra EL-kvalrundan tack vare en stabil 2-0-vinst över Bala Town på Tele2 Arena. Inför returen rekommenderar vi på Spelbloggare ett specialspel med fokus på halvlekarna.

Det var total dominans från AIK:s sida på Tele2 Arena, men vinstsiffrorna stannade vid 2-0 och det innebär att dubbelmötet i viss mån fortfarande lever, skrällchansen. Målen stod Amin Affane och Nisse Johansson för.

Men siffrorna – borde de inte ha blivit större?

Målchansstatistiken slutade 20-4, skotten 14-4 och hörnorna 16-1. Visst hade – borde? – siffrorna kunnat ha skjutit i höjden? Även om det känns stabilt just nu, kan mycket hända på 90 minuter – i synnerhet på en liten arena i Bala, Wales. Helt annorlunda från att spela på stora, svenska arenor.

1X2-oddsen står i 9,50-5,25-1,36. Oddssättarna menar alltså att AIK borde sätta spiken i kistan utan större problem.

Fart och fläkt i första halvlek?

Samma sak är vi inne på – att AIK kan sätta spiken i kistan. Däremot är vi inte superintresserade av spelen till AIK:s favör, utan testar ett specialspel istället.

I de första halvorna av såväl AIK som Blåvitts dubbelmöten här i EL-mötet prickade vi in våra spel utan större problem – AIK att vinna och hålla nollan samt Blåvitt -2,0 mål (3-vägshandikapp) prickade in till fina siffror. Samma lycka nu?

Bala Town kommer behöva pusha upp positionerna direkt, klart mer än i den första fajten, i och med den uppförsbacke de inleder i. Och ja, då är risken att man åker på ett par käftsmällar som innebär – spiken i kistan.

Ännu har AIK inte släppt några officiella uttalanden inför matchen, men en relativt stark startelva borde skickas ut – för att de mest betydelsefulla pjäserna eventuellt byts ut redan i halvtid eller tidigt i andra halvlek om det i praktiken redan är avgjort.

Om AIK skulle leda i halvtid, då finns risken att matchen helt enkelt bara ska spelas av från båda parter; Bala Town med målet att inte bli förnedrade och AIK för att spara krafterna inför den allsvenska omstarten i slutet av veckan.

Flest mål i första halvlek spelas till 3,15 x polletterna hos Mybet. Som läsare hos oss får ni en unik bonus på 1 000 kronor hos dem här!

Speltips:

Speltips: Halvlek med flest mål: första
Odds: 3,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, torsdag 7/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 11%
X: 19%
2: 74%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%