Speltips Barcelona Athletic Bilbao 23 juni 2020

Speltips, Barcelona – Atlético Madrid 21/9: Det finns en övertro på katalanerna

Toppfajt står på menyn i Primera División, när Barcelona och Atlético Madrid möter varandra på Camp Nou. Spelbolagen plitar ut katalanerna som kraftiga favoriter – lite väl, möjligen?

Allt talar för att toppstriden utvecklas på ett liknande sätt som under flera år på raken; att det är Real Madrid, just Barcelona och Atlético Madrid som får fäktas om titeln. Katalanerna är, förstås, favoriter – i en ändå öppen strid.

Dessa tre nämnda klubbar har en alldeles unik position i Spanien, men även Europa. Förra året var ett praktexempel; Barcelona vann Primera División medan Atlético Madrid föll mot just Real Madrid i CL-finalen.

Tre vinster och en torsk har det blivit för Barcelona i seriestarten; med den enda plumpen hemma mot nykomlingen Deportivo Alavés med 1-2, i en match där det roterades stort. Ändå under all möjlig kritik, för det var knappast en brödelva som presenterades.

Av Atlético Madrid finns det kanske mer att önska, men Diego Simeones mannar är fortfarande utan förlust – både serien och Champions League inräknat. Formkurvan pekar spikrakt uppåt; två kryss i starten har följts upp av en 4-0-vinst borta över Celta Vigo och därefter en 5-0-kross av Sporting Gijón. Däremellan en fin bortavinst över PSV i CL också.

Värden har hela truppen intakt medan Atlético kommer till spel utan Cerci, Tiago samt Moya.

Atlético alltför stora “dogs”

Barcelona på Camp Nou – tuffare än så blir det inte.

Men Atlético Madrid ska ändå ha en fin möjlighet att resa hem med någonting inkasserat till tabellen. Huvudstadsklubben hamnar ofta utanför diskussionen när det handlar om den spanska toppstriden – Barcelona mot Real Madrid.

Det kan delvis förklaras i Atléticos stil att spela fotboll; det är inte samma blunda och kör-offensiv som annars är normen bland de bästa, utan man spelar en fantastiskt taktisk och smart fotboll. Defensiven nedprioriteras aldrig och det avslöjar de fyra raka hållna nollorna som är uppradade.

Förra året skickades Barcelona ut ur CL-slutspelet av just Atlético Madrid – och fastän det är fördel katalanerna i inbördes statistiken de senaste åren har de inte vunnit en enda av sju senaste fajterna lagen emellan med större siffror än uddamålet.

Nåväl, ska vi säga – 1-1?

Atlético Madrid +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – synas till 1,85 x insatsen hos Bethard. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och hämta din 1 000-kronorsbonus här!

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, onsdag 21/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 61%
X: 24%
2: 17%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 49%