Speltips, Barcelona – Manchester City 19/10: Övertro på mål

Spelbloggare Publicerat: 18 October 2016

Tungviktsbatalj väntar i onsdagens Champions League. Camp Nou är platsen och de som ska fäktas om pinnarna är Barcelona och Manchester City, som vi tror kommer bjuda på en tajt kamp och därför testas ett målspel. 

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Gruppfinal väntar!

För Barcelona skulle en vinst mer eller mindre betyda att förstaplatsen är hemspelad, åtminstone i praktiken. De har vunnit två matcher av två möjliga – med förkrossande 7-0 över Celtic och 2-1 över Borussia M’gladbach – medan Manchester City oväntat tappade poäng borta mot skottarna, efter en lovande premiär där Gladbach krossades.

Men är Manchester City redo att på allvar utmana den absoluta världstoppen? Mer intressanta än någonsin är de förvisso, men när lag som Barcelonas maskineri tar fart är det få som kan stå emot.

Katalanerna har väl inte varit direkt briljanta i Primera División, men framförallt svikit när det roterats på flertalet positioner. Nu ska förstås den bästa möjliga startelvan presenteras. Dock; allt som allt är den fjärdeplats som innehas en stor besvikelse. Upp till toppen skiljer två pinnar.

Manchester City, då? De har hittat nycklarna under Pep Guardiola, som har en historia i Barcelona, och toppar Premier League, trots att ”bara” 1-1 löstes hemma mot Everton senast – en match där de mer eller mindre bara släppte till en målchans.

Värde i undern

Nu ställs briljanta Barcelona mot en av Europas starkaste målmaskiner – borde då en helt öppen och superunderhållande historia vara att vänta? Vi är inte så säkra på den saken.

Givetvis vill Manchester City vara spelförande, men Guardiola förstår såklart att de inte kan kliva ut på Camp Nou och trilla boll. Räknar snarare med en uppställd försvarsbuss och då borde man kunna undvika att läcka alltför mycket.

Exempelvis förlorade City ”bara” mot Barcelona med 0-1 på just Camp Nou förra året, även då i Champions League. Och försvarsprestationen nu senast mot Everton var också lovande. Udden framåt, däremot? Avtrubbad.

Det ryktas om att Citys mittbacksklippa Vincent Kompany, som haft stora skadebekymmer, är redo att spela från start här. Kanske den absolut viktigaste spelaren i truppen, vilket målstatistiken med och utan honom på planen bakåt indikerar på.

Om Pep Guardiola är smart, då inser han vilka begränsningar hans Manchester City har – och då kan det mycket väl komma att bli en tajt historia.

Under 2,5 mål spelas till 3,10 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos via denna länk! Skulle kunna spela det minst 20 punkter neråt, så att värdet finns där är tveklöst.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 19/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: