1 mars 2017 Bayern München Schalke 04 speltips DFB Pokal

Speltips, Bayern München – Benfica 5/4: Det kan bara sluta på ett sätt – eller?

Den tyska maskinen Bayern München kliver in i CL-kvartsfinalen på hemmaplan mot ett formstarkt Benfica. Blir det att åka av för portugiserna, eller kan de streta emot och lösa ett bra resultat till returen?

Sedda som den stora utmanaren om CL-titeln till Barcelona, är det som Bayern München nått i den här kvartsfinalen. Det är dock med en rejäl dos av flyt som de kommit hit; i den senaste rundan var man bara minuter från att bli fällda av Juventus.

Efter 2-2 – ett mycket starkt resultat – på bortaplan, blev man hårt pressade i hemmareturen. Juventus öppnade matchen fantastiskt; ledde faktiskt med 2-0 fram till när det återstod en kvart av fajten och i den första stopptidsminuten kunde Thomas Müller forcera in 2-2-baljan, vilket innebar övertid – och där var Bayern, som då fått upp farten, ostoppbara. 4-2 till slut.

Med tre pinnar bakom Atlético Madrid och fem före Galatasaray fick Benfica möta ryska Zenit i åttondelen – en tacksam lott i CL-mått mätt. Inte helt utan problem väjdes motståndet undan; 1-0 hade man från hemmamatchen, för att siffrorna sedan skulle vara de helt omnämnda fem minuter från slutet i returen, innan Benfica kunde smälla in två strutar och säkra sin plats i kvartsfinalen. Två lovande prestationer.

Av de kvar anses Benfica ha minst chans att vinna hela kalaset, menar oddssättarna. Inte få förvånande – de är den minst namnstarka, och sannolikt slagkraftiga, klubben kvar. Men väl här så lever förstås hoppet…

– Inget lag som har gått såhär långt kommer säga att de inte vill vinna turneringen, säger Benficatränaren Rui Vitoria enligt BBC Sports och fortsätter.

– Vi kommer tänka i banorna av att slå Bayern, oavsett hur starka de än må vara.

Klasskillnad ska råda

Det ska vara klasskillnad – alla positioner. Trots allt är det den absoluta europeiska toppen, ja, mot en utmanare.

Fin möjlighet för Bayern München att inleda på hemmaplan, för att vid händelse av en storvinst kunna rotera på ett par positioner till returen. Borussia Dortmund har ändå kommit ikapp en del i titelstriden hemma i Tyskland.

På hemmaplan är Bayern ett monster ute i Europa; krossat motstånd från Arsenal (5-1) och Porto (6-1) samt vunnit över Barcelona de senaste åren. Innan matchen mot Juventus, hade nio raka vunnits under ordinarie tid och hela sex av dessa med minst tre baljor.

Inte så att formen är fullt toppad, men en del fokus har riktats från serien till just denna fajt. Benfica har radat upp vinsterna på sistone, men ännu inte mött en jätte av Bayerns kaliber under spelåret. Närmaste man kommit är Atlético Madrid, vilka det blev en vinst respektive torsk mot.

Har extremt svårt att se Bayern misslyckas med att vara minst två siffror större än Benfica och de spelas med -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka tvåmålsvinst – till över dubbelt betalt hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Bayern München -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 5/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bayern München 1,20 Regler och villkor gäller.
Oavgjort 7,75
Benfica 19,00
Över 2,5 mål 1,60
Under 2,5 mål 2,52

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 83%
X: 13%
2: 5%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 40%