Speltips, Bayern München – Borussia Dortmund 21/5: Tajt finalfajt att vänta

Spelbloggare Publicerat: 20 May 2016

Serieettan mot -tvåan – cupfinal i DFB Pokal. Bayern München och Borussia Dortmund möter varandra på Olympiastadion i Berlin. Var hamnar titeln? Vi plockar ut ett 1X2-tecken!

Pep Guardiola avverkar sin sista match som tränare för Bayern München innan det bär av till Manchester City för spanjoren. Han har fört klubben till massvis av titlar och hoppas kunna plocka den inhemska dubbeln här. Dock är det en stor besvikelse över att man inte kunde nå ända fram i Champions League.

Efter den förra mardrömssäsongen har Borussia Dortmund hittat tillbaka till sin identitet med Thomas Tuchel vid rodret. Andraplatsen landade man på i serien, utan hot underifrån och utan att kunna hota just Bayern. Mycket talade också för en Europasuccé efter flera fina resultat och prestationer, men den drömmen stoppades redan i kvartsfinalen efter rysaren mot Liverpool, som sedermera nådde finalen.

Varken Bayern eller Dortmund avslutade seriespelet överdrivet imponerande, men det var också i situationer när deras tabellplatser redan var spikade. Fokus har redan riktats på den här fajten.

Xabi Alonso samt Javi Martinez har en kamp mot klockan och är osäkra för spel i Bayern. Arjen Robben däremot räknar vi bort. Gästerna saknar Ilkay Gundogan och Neven Subotic.

Bräcklig favorit

Givetvis är Bayern München utsatta som klara favoriter på förhand – med all rätt också. Men såhär stora? Tveksamt. Gillar värdet i ett annat 1X2-tecken starkt.

De yttre faktorerna påverkar alltid stort. Bayernspelarna vet att Pep Guardiola sticker efter matchen och har vetat det sedan en bra tid tillbaka – det kan ha påverkat en hel del i Europa – och det blir svårare att få en normal uppladdning till fajten.

Sedan är Dortmund alltid svåra att handskas med. De brukar stå upp väl mot sina rivaler och faktum är att de vann fjolårets semifinal i cupen mot Bayern, efter straffar. Bortaplan då – nu neutral dito. Två av de tre senaste inbördes mötena har slutat oavgjorda.

Och kanske är den här titeln av lite större betydelse för Dortmund? Tuchel suktar helt klart efter sin första som tränare för den klassiska klubben. Möjligt att spelarna är snäppet mer hajpade inför bataljen?

Som alltid ska Dortmund försöka radera ytorna för Bayern München och som serievinnarens anfallsspel sett ut de senaste veckorna, bör man ha alla möjligheter att lyckas. Håller det tätt och jämnt?

Det raka krysset spelas till 3,70x.

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, lördag 21/5
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: