26 november 2016 Bayern München Bayer Leverkusen

Speltips, Bayern München – Borussia M’gladbach 22/10: 90 CL-minuter i benen – trött match?

Bundesliga bjuder på en riktig höjdarfajt under den sena lördagseftermiddagen – mellan Bayern München och Borussia M’gladbach, förra årets etta respektive fyra. Oddsmarknaderna är analyserade och vi skickar ut en målidé värd 1,81 x polletterna…

Total dominans. Fyra år efter varandra har Bayern München vunnit Bundesliga – oftast helt utan problem eller vidare konkurrens – och de är såklart topptippade även nu. För att kunna förklara den dominans man haft, är det bara att titta på förra årets siffror. Ner till tvåan Dortmund skiljde hela tio pinnar och till fyran, just Gladbach, 33.

Även nu sitter de, Bayern, i förarsätet i jakten på den femte raka titeln, men bara knappt. 5-2-0 är den samlade resultatraden och med det har man ett glapp på två pinnar neråt till närmsta konkurrent.

Gladbach tros inte kunna dras in i striden om titeln, absolut inte, men Europabiljetterna är siktet förstås på. Lite sämre period just nu, men bättre dessförinnan och kontakten med toppskiktet har inte tappats. Kan dock krävas mer, måste erkännas.

Franck Ribery är den enda spelaren som står som out för Bayern. Gästerna har en halvfull skadelista, prydd med namn som Raffael, Josip Drimic samt ett par försvarspjäser.

Underspelet klipper vi

Givetvis både ska och är Bayern München klara favoriter och vi vet ju hur det kan se ut när de får maskineriet att rulla på – målfester och krossar utan dess like.

Men här varnar vi lite för att viss trötthet kan infinnas i såväl Bayern- som Gladbachspelarnas huvuden och ben. Lagen spelade så tidigt som i onsdags, i Champions League, och då vann Bayern München med 4-1 över holländska PSV och Gladbach med 2-0 borta mot Celtic.

Bra prestationer för båda parter, men visst lär matcherna ha tärt en del på den fysiska kapaciteten hos spelarna.

Det är dessutom ett tufft motstånd som Bayern ställs mot, ett som de brukar ha problem mot; det bjuds ofta på tajta tillställningar och faktum är att Gladbach inte förlorat en enda av de fyra senaste inbördes mötena. Förra årets identiska match slutade oavgjord, 1-1.

Innan den här matchen mot PSV hade Bayern dessutom vissa problem och målskyttet har inte alls sprudlat på sistone, åtminstone inte på det sätt vi blivit vana att se dem.

Det här kan bli en rätt trött historia och under 3,5 mål spelas till 1,81 x insatsen hos Redbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 22/10
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 81%
X: 13%
2: 6%
Över 2,5 mål: 69%
Under 2,5 mål: 33%