24 maj 2020 Köln Leipzig Speltips

Speltips, Bayern München – RB Leipzig 21/12: Oväntad seriefinal

Vilken seriefinal – lika oväntad som spännande! Ettan Bayern München välkomnar tvåan RB Leipzig till Allianz Arena – och då kan vi inte hålla fingrarna borta från ett visst målspel…

De senaste årens dominanter och maktfaktor i Europa, Bayern München, hade ett tänkbart hot inför spelåret, i jakten på titeln – Dortmund.

Men nu hittas de på plats nummer fem, med topplatserna närmast utan räckhåll. Istället heter hotet – RB Leipzig. Den ekonomiskt steroiduppumpade nykomlingen! Endast målskillnad skiljer dem från Bayern München när båda parter står på 36 inspelade pinnar. En skalp.

Att Leipzig stod inför en intressant framtid, absolut, det visste de flesta om – men att de skulle vara uppe i toppen och härja 15 matcher in säsongen? Det är en skräll utan dess like, men av spelet att tyda; helt rättvist. De spelar en offensiv, optimistisk och effektiv fotboll. En av huvudmännen bakom succén är svenske Emil Forsberg, som bara radar upp poängen.

Jerome Boateng är alltjämt out för Bayern. Philipp Lahm och Kingsley Coman osäkra. Gästernas enda bekymmer är skadan på Lukas Klostermann. Allt som allt, rätt positiva besked.

Målpolletter – in!

Fem matcher efter varandra vunna, men känslan är att Bayern München inte är lika dominanta som vi lärt känna dem de senaste åren.

Det är framförallt defensiven som oroar – nu har förvisso nollan hållits i tre raka, men då utan att man ställts på speciellt svåra prov – och mot ett Leipzig med enorm klass framåt, i synnerhet i en som Emil Forsberg, blir det svårt att hålla lakanen täta. Faktum är att nykomlingen bara lämnat en match mållös detta spelår.

Räkna med att bortalaget kommer njuta av att operera på de ytor som uppstår när Bayern trycker upp positionerna…

Och just med kontringsskickliga motståndare har Bayern haft problem under året.

Mål – åt båda håll? Absolut spelvärt till de siffror som dukas upp.

1,91 x insatsen får vi för spelet hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här! Det är nästan tio punkter bättre betalt än hos näst bäst betalande bookie.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, onsdag 21/12
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 19%
2: 12%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 41%