Speltips, Bayern München – Rostov 13/9: Kan David hota Goliat?

Spelbloggare Publicerat: 12 September 2016

Ryska Rostov är rejält underskattade av oddssättare och marknad när de kliver in i deras första Champions League-gruppspel. Första uppgiften är en av de värsta möjliga, Bayern München borta – kan de hålla emot och lösa ett acceptabelt resultat ändå?

När världsmakterna i klubbfotbollen diskuteras är Bayern München alltid centralt placerade i diskussionen. Den tyska maskinen anses vara nästfavoriter till att kamma hem hela Champions League, bakom Barcelona, och det spelet betalar “bara” 5,00 x insatsen.

Hemma i Tyskland och Bundesliga har Bayern öppnat säsongen i mäktig stil; Werder Bremen krossades med 6-0 i premiären och nu senast plockades Schalke 04 ner med 2-0 efter två sena baljor. En som imponerat stort – kanske mest – är anfallsspetsen Robert Lewandowski som stått för hela fyra fullträffar.

Rostov spelar deras första Champions League-gruppspel någonsin och är en aktör som växt rejält de senaste åren i den ryska fotbollen. Sex matcher in i detta spelår är man placerade sexa, tätt bakom den absoluta toppen. Kan det bli en Europabiljett på nytt? Det skulle inte förvåna överhuvudtaget.

Som alltid är Bayern smått skadeskjutet. Jerome Boateng och Arjen Robben rapporteras vara ur form och missar således matchen. Kingsley Coman och Holger Badstuber står som skadade… För Rostov är endast César Navas osäker för spel med en mindre skadekänning. I övrigt är hela truppen fit for fight.

Rostov kan göra match av det här

Det mesta talar för att Bayern ska plocka hem alla tre pinnar här, som den klart bättre parten och spelandes på hemmaplan. Men visst bör Rostov kunna hålla hyfsat jämnt strå?

Rysk klubbfotboll har varit hetare, men Rostov känns som en mycket intressant framtidspjäs i landet. I CL-kvalet skickades först Anderlecht ut med 4-2 över 180 minuter och sedermera Ajax med 5-2. Inte vilka motståndare som helst, med förkrossande siffror.

Efter att ha slagit ur underläge – med lyckade resultat! – är det som Rostov kommer till den här matchen och med självförtroendet uppe i topp ska man inte räknas bort helt och hållet.

Undertecknad tror i alla fall inte att Bayern kliver ut och kör över ryssarna, det skulle förvåna enormt.

Den raka ettan står nere i löjligt låga 1,10x som bäst just nu och för att sätta det i relation till hur missvisande oddsen är, presenteras Barcelona som lika stor favorit hemma mot Celtic i en parallell CL-fajt under tisdagskvällen. Klart större skillnad där, är den klara känslan.

Rostov +3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tremålsförlust – spelas till 1,83 x insatsen hos Unibet. Nya kunder hos dem kan sätta in 500 kronor och få 1 500 att spela för direkt – klicka här för att öppna ditt konto hos Unibet!

Speltips:

Speltips: Rostov +3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 13/9
TV:  viasatmotor logo viasatxtra logo(TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: