Speltips, Belgien – Finland 1/6: Total klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 1 June 2016

Belgien fortsätter uppladdningen inför EM-premiären om knappt två veckor. Nästa motståndare heter Finland, som är en den klart sämre parten. Klasskillnad – och kross att vänta?

Det är en av Europas mest intressanta fotbollsnationer mot en helt död sådan.

Framtiden står inför Belgiens fötter – de har flertalet fantastiska spelare i landet; och många av dessa är relativt unga. Det osar klass och konkurrensen är hård om startplatserna. I kvalet löstes förstaplatsen med resultatraden 7-2-1; dock ska det nämnas att motståndet var relativt enkelt. Wales var näst starkast och Bosnien landade på tredjeplatsen.

Finland har inte mycket att sätta emot i de europeiska sammanhangen. Hasse Backe klev in som styrman vid det nya kalenderåret, efter fiaskot i kvalet – trots att de lottades in i den enklaste gruppen, där Nordirland kom etta och Rumänien tvåa, blev de inte bättre än fyra och missade således chansen att knipa den där EM-biljetten fastän man hade alla möjligheter.

Belgien bättre på samtliga positioner

Tränarbytet har inte gett effekt för Finland – ännu. Men ja, det är ett ytterst begränsat landslag och de ska inte ha i exempelvis EM att göra. Sedan Backe kom in på tränarposten har fyra vänskapsfajter avverkats – mot Sverige, Island, Polen och Norge – vilka alla förlorats och inte ett enda mål har det blivit framåt.

Mot Polen, som får betraktas vara i närheten av samma kvalité som Belgien, skrevs förlustsiffrorna 0-5, vilket avslöjar om klasskillnaden svart på vitt.

Värden har vunnit två av tre vänskapsmatcher, alla mot tufft motstånd, och avvärjde Schweiz med 2-1 på bortaplan senast efter en fantastisk balja från Kevin De Bruyne i slutminuterna. Höjer förstås självförtroendet i truppen.

Kommer bli en hel del byten från båda håll under matchens gång, men Belgien – även med skador på bland andra Kompany och Lombaerts – ska verkligen vara bättre på samtliga positioner och lär vara mer motiverat i och med det kommande mästerskapet.

Belgien -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid vinst med minst två baljor – spelas till 1,88 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Belgien -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 1/6
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: