9 oktober 2017 Albanien Italien

Speltips, Belgien – Italien 13/6: Tätt toppmöte att vänta?

Uppstickarnationen Belgien möter klassiska Italien när deras EM-äventyr påbörjas. Vi har målat upp en klar matchbild och placerar polletterna på ett 1×2-tecken av den att döma.

Är det här mästerskapets största match hittills? Utan tvekan!

Det är två nationer med kvalitéer att kunna utmana en bra bit framåt i slutspelet som drabbar samman. Belgien står i 12,00 och Italien 18,00 x insatsen att vinna alltihopa som bäst, och de förstnämnda målas ut som starka utmanare även utanför oddssättarnas kontor runtom i världen.

Belgien är en fotbollsnation som växt rejält, framförallt i landslagssammanhang, de senaste åren och är faktiskt rankade tvåa i världen, även om det förstås finns mer slagkraftiga nationer i Europa.

Annorlunda för Italien vars storhetstid är över, men det finns massvis av rutin och även en del kvalitet i truppen. Stort minus att Marco Veratti, som är skadad, inte kan medverka.

Krysset finfint

Givetvis ska Belgien ses som favoriter i den här enskilda matchen – de känns snäppet vassare med fantastiska spelare som Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne och Eden Hazard med flera. Framförallt offensiven ska respekteras och den kommer kunna få hål på vilket försvar som helst.

Men här är det premiär och de tenderar att bli tillknäppta med alla nerver som spelar in. Och inte heller ska Italiens styrka underdrivas. Kollektivet håller ihop väl och trots att man mötte exempelvis Kroatien vid dubbla tillfällen förlorades inte en enda match i kvalet. Resultatraden? 7-3-0.

Tror dessutom att båda parter skulle vara rätt nöjda med ett kryss på förhand. Då sitter de i en bra sits inför matcherna mot Irland och Sverige.

Som Belgien uppträtt på sistone finns även det anledning till oro. De kunde inte fören en bit in i andra halvlek vända 1-2 till 3-2 mot ett mediokert Norge och spelade dessförinnan bara oavgjort, 1-1, mot ett ännu sämre Finland.

Allt talar för en tät historia och krysset spelas till 3,20 x insatsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 13/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 31%
2: 31%
Över 2,5 mål: 39%
Under 2,5 mål: 65%