Birmingham Middlesbrough 29/4

Speltips, Birmingham – Middlesbrough 29/4: Målspel i rivalfajten

Fredagen bjuder på en Championshipmatch och då är det Birmingham City som tar emot PL-aktuella tillika rivalen Middlesbrough på St Andrew’s. Värden är ur form, men tycks alltid måla på hemmaplan. Kan vi räkna med det även nu, mot seriens försvarsstarkaste lag?

De senaste månadernas katastrofala resultat har inneburit att Birmingham varit borta från playoffstriden sedan en tid tillbaka och nu spelar men endast för att befästa sin position på den övre tabellhalvan, nia är de just nu, när två matcher återstår att avverka. Hör och häpna – så lite som en av de tio senaste matcherna har vunnits.

Striden om de två direktbiljetterna till Premier League står mellan tre konkurrenter – Burnley, Brighton och just Middlesbrough. Andraplatsen innehas; man står på samma antal pinnar som de andra två, en siffra sämre i målkolumnen än de förstnämnda och två bättre än Brighton. Det kan knappt bli tätare.

Ett par defensiva avbräck

Det är mer eller mindre målgaranti när Birmingham spelar – de har hittat nätet i nio raka matcher, varav motståndarna gjort detsamma i åtta av dessa. Senast de lämnade en hemmamatch mållösa var den femte december förra året och sedan dess har 13 matcher spelats.

Däremot är det helt öppna spjäll bakåt. Kanske i takt med att en playoffplats känts mer och mer omöjlig att plocka? Att defensiven således nedprioriterats. Det är i alla fall känslan de sänt ut på sistone.

Nu kommer ett ”Boro” som måste ha tre pinnar in på kontot på besök. De brukar förvisso vara försvarsstarka, men när motståndarna, som väntas, sätter i växeln kommer det förmodligen inte vara tabelltvåan emot när tempot pushas upp.

Vi lutar alltså åt – målrikt. Och att målen fördelas åt båda håll.

På det riskerar flera defensiva pjäser missa matchen. Gästernas vänsterback George Friend och värdens keeper Tomasz Kuszczak en annan.

BLGM – ja spelas till 2,25x.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 29/4
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 14%
X: 25%
2: 64%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 54%