Speltips, BK Häcken – Cork City 14/7: Svensk succé att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 13 July 2016

Tack vare Svenska Cupen-skalpen är BK Häcken tillbaka ute i Europa. De hoppar in i den andra EL-kvalrundan och väl där väntar irländska Cork City. Visst ska det väl råda klasskillnad och vara bäddat för svensk succé?

Senast 2013 spelade Häcken i Europa. Från start verkade en succé – att nå gruppspelet – inte vara omöjlig; Sparta Prag plockades ner med 3-2 över två fajter, men därefter blev schweiziska Thun ett par nummer för stora. Kan man ta revansch nu? Motståndet är hur som helst klart mer tacksamt.

En katastrofal start på Allsvenskan, har istället skiftats över till en fantastisk streak och nu hittas Häcken på sjundeplatsen i serien – och siktet är inställt på Europabiljetterna. Europaspel ska bli till en vana, det är det utsatta målet.

Det ser ut att bli en andraplats i irländska årets Premier Division för Cork City, efter Dundalk precis som de senaste två spelåren. Det må låta, och kanske även är, hederfullt att vara tvåa i serien – men vi ska ha i åtanke att det satsas oerhört lite på den irländska klubbfotbollen och att den inte alls håller speciellt bra standard.

Ska skilja en nivå

Varför oddsen på spelen till Häckens favör är så massiva, det är svårt att sia. Om vi exempelvis tittar på den raka ettan betalar den strax över 1,50x, vilket kanske inte låter som jättesexiga siffror, men värde finns det utan tvekan i dem.

Det bör helt enkelt skilja en nivå här. Den irländska fotbollen håller, som nämnt, inte alls speciellt bra standard och de allsvenska och förra året trillades EL-kvalet ur mot ett isländskt motstånd. Rätt talande, eller hur?

Nu spelas matchen dessutom på plast – brutal fördel för Häcken.

På hemmaplan kör Häcken alltid i full rulle. På de fem senaste allsvenska hemmamatcherna har det blivit 18 mål framåt och minst två i alla.

Det är just i offensiven Häckens främsta kvalitéer som finns och spetsen Paulinho Guerreiro är en fantastisk spelare – för bra för allsvensk fotboll? – och han med kamrater borde kunna snurra upp motståndarförsvaret rätt rejält.

Häcken över 1,5 mål spelas till 1,67x hos Bet365. För att få det oddset – öppna ett konto hos dem och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Häcken över 1,5 mål
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 14/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: