Speltips, BK Häcken – GIF Sundsvall 24/4: Fartfyllt och underhållande?

Spelbloggare Publicerat: 23 April 2016

Det blåser kalla vindar i Göteborg och runt BK Häcken. Den tippade titelaspiranten är nästjumbo efter fyra allsvenska matcher avverkade och ska försöka vända den nedåtgående trenden mot formstarka GIF Sundsvall. Lyckas de?

Häcken var rejält upphajpade inför säsongen; har en oerhört intressant trupp, som absolut bör kunna föra klubben till en plats närmare toppen, och inte blev hajpen mindre i och med succén i Svenska Cupen – finalen är nådd efter att Hammarby skickats ut i semin. Premiären, hemma mot Elfsborg, vanns med 2-1, men därefter har det blivit tre raka torskar.

Gästande Sundsvall var, såklart, tippade att bli inblandade i bottenstriden även fast det, på pappret, finns sämre konkurrenter. Sett klart bättre ut från deras håll och trots ett toktufft spelschema – bland annat Malmö och AIK har stått som motståndare – har det blivit två vinster, ett kryss och en förlust, sju inspelade poäng.

Spelet suttit i fem raka inbördes fajter

Det här är två lag vars offensiva kvalitéer överordnar de defensiva ditona. Båda brukar vilja hålla taktpinnen och tvekar sällan på att pusha upp positionerna.

Borde tala för en öppen matchbild och i sin tur också – mål. Får vi se det åt båda håll? Det är i alla fall varåt det lutar.

Stort offensivt minus för Häcken med Paulinho Guerreiro utanför matchtruppen, men tillbaka fås bland annat Alexander Jeremejeff. Av stor betydelse att åtminstone en av dem finns med – och på hemmaplan ska det mycket till för att göteborgarna ska misslyckas med att måla. Faktum är att det, i Allsvenskan, inte hänt sedan flytten till Bravida Arena – 11 matcher är spelade sedan dess.

Sundsvall är i fantastisk form och offensiven sprudlar. Mål har det blivit framåt, precis liksom bakåt, i alla fyra matcher. I 3-1-vinsten över Örebro i början av veckan bjöds publiken under perioder på ren propagandafotboll och Pa Dibba antecknades för två baljor.

I de fem senaste inbördes mötena har det målats åt båda håll. Den statistiken blir ännu starkare nu?

BLGM – ja spelas till 1,70x.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 24/4
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: