Speltips, BK Häcken – IFK Göteborg 19/9: Vi testar en målskytt i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 18 September 2016

Det står storstadsderby på tapeten under måndagskvällen. BK Häcken välkomnar IFK Göteborg till Bravida Arena, varifrån vi finner starkt tycke för en potentiell målskytt – till 4,25 x polletterna!

Derby! De matcherna man lever för, även om detta inte må vara det hetaste i Allsvenskan…

En betydelsefull, som alltid i Allsvenskan, match är det ändock som väntar. Häcken är placerade sjua och hoppas kunna hålla huvudet uppe på den övre tabellhalvan i serien. Chansen till att plocka en Europabiljett är förhållandevis liten, men hoppet lever säkerligen fortfarande.

Upp till fyran, just Blåvitt, skiljer det fyra pinnar. IFK har tappat fotfästet i tabellen sedan ett par månader tillbaka; lämnat toppstriden, mycket orsakat av det täta spelschemat när Europa League-kvalet varvades med Allsvenskan. Resultaten sviktade och man dras fortfarande med sviterna från den perioden.

Offensivt saknas fortfarande ett par pjäser för Blåvitt, Mikael Boman och Patrik Karlsson Lagermyr. Tobias Hysén är med i truppen, men väntas få starta på bänken. För Häcken är anfallsspetsen Paulinho fortfarande out med en knäskada.

Dansken testas som målskytt

Gillar ett målskyttespel starkt här…

Och det på en spelare jag är oerhört förtjust i – Sören Rieks. Danskens form är inte i närheten av toppad, men här väntas han starta uppe i anfallet och det ökar hans möjligheter att näta, kontra om han hade startat på ytterflanken. Förstås.

Detta verkar dock inte oddssättarna ta hänsyn till, positionsbytet i och med alla skador. Dessutom är han en pålitlig målskytt, även om det var ett bra tag sedan han fick fira – kan ju också förklaras med hela Blåvitts formutveckling.

Det faktum att Blåvitt brukar ha det oerhört enkelt mot just Häcken – fem raka inbördes matcher är vunna och inte en enda av de 11 senaste har förlorats – stärker våra skyttetankar ytterligare.

Sören Rieks målskytt ”anytime” spelas till 4,25 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor i välkomstbonus) och då får vi dessutom insatsen tillbaka om han inte skulle starta matchen.

Speltips:

Speltips: Sören Rieks målskytt “anytime”
Odds: 4,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 19/9
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: