Speltips, Bolton – Eastleigh 19/1: Ännu en stark omspelsfavorit

Speltips, Bolton – Eastleigh 19/1: Ännu en stark omspelsfavorit

Sist i Championship och med stora problem att vinna fotbollsmatcher – men visst borde Bolton städa undan Eastleigh, huserande i femtedivisionen, utan större bekymmer i omspelet på Macron Stadium?

Vi är i den tredje FA-cuprundan och de sista omspelen ska avverkas. Eastleighs resa hit har varit imponerande; Bromley, Crewe Alexandra och Stourbridge – alla på bortaplan – har besegrats och i hemmamötet mot Bolton fixade man alltså 1-1, vilket var nära att bli till 1-0. Nu är de den klubben längst ner i seriesystemet kvar i FA-cupen.

Under den första matchen jagade Bolton i uppförsbacke under nästan hela andra halvlek och fick in 1-1-baljan i den 87:e minuten via Darren Pratleys fötter. Välförtjänt, talar rapporter om.

Att det, trots att tre divisioner skiljer lagen åt, ändå var så pass jämnt kan till viss del förklaras i att planen var totalt värdelös och att Bolton då, som spelförande, hade stora bekymmer att få fart på bollen. Den var så pass usel att Boltontränaren Neil Lennon ville få matchen framskjuten innan avspark, men så blev det alltså inte.

Ettan smakar fint

Bolton är fortfarande jumbo i Championship och seriespelet är såklart prioritet ett, men som det verkar tas cupen på allvar. Det, motivationen och att de inte roterar alltförmycket, borde räcka för en vinst här i omspelet. För ja, det skiljer trots allt tre divisioner mellan klubbarna: proffs mot amatörer.

Nu ska matchen spelas på en fin matta och det betyder såklart fördel – Bolton. Det finns därför perfekta möjligheter att få till ett vårdat passningsspel. Inför hemmapubliken är Bolton dessutom helt okej – seriefacit är 2-8-3.

Vissa frånvarobekymmer för värden. Målvakten Ben Amos är avstängd och försvararen David Wheater skadad. En relativt stark elva ska ändå kunna presenteras.

Formen är halvdan för båda parter – varken Bolton eller Eastleigh har vunnit på deras fyra senaste matcher. God chans för Bolton att vässa till självförtroendet något… Skillnaden ska ändå vara så pass stor att 1,85x motiverar ett spel på den raka ettan.

Speltips:

Speltips: Bolton vinner, rak etta
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, tisdag 19/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bolton 1,85 Regler och villkor gäller.
Oavgjort 3,85
Eastleigh 4,50
Över 2,5 mål 1,80
Under 2,5 mål 2,07

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 54%
X: 26%
2: 22%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%