Bordeaux PSG 11 maj 2016

Speltips, Bordeaux – PSG 11/5: Handikappspel testas

Besvikelsen Bordeaux och Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain är båda fast i sina skikt av tabellen och det är kanske inte den mest upphajpade matchen vi kommer bjudas på, men spelvärde har i alla fall hittats.

Bordeaux ska vara uppe och fajtas om Europabiljetterna, men har inte alls nått upp i väntad eller önskad standard under spelåret – hittas just nu på elfteplatsen, alltså den undre tabellhalvan. Man har uppträtt ojämnt och hamnat i alltför djupa dippar för att kunna befästa en stark position på den övre tabellhalvan.

Dominansen i den franska klubbfotbollen är total för Paris Saint-Germain. Den fjärde raka titeln är säkrad – och nu klarare än förr. 92 pinnar är inspelade på 36 matcher och det är såklart en stor besvikelse av 100-strecket inte kommer kunna passeras; 98 poäng är bästa möjliga facit. Sedan återstår finalen mot Marseille i Franska cupen om en och en halv vecka.

Det enda som kan förändras i tabellen är att Bordeaux skulle kunna studsa upp eller ner ett antal positioner i mittenskiktet. Kanske litet utsatt mål att lösa en plats på den övre tabellhalvan?

Klasskillnad råder

Formkurvan pekar uppåt för Bordeaux, som nu har vunnit två matcher på raken – med 4-2 borta mot Troyes och 3-0 hemma mot Lorient. Dock ska det nämnas att båda de hittas i bottenskiktet av tabellen. Helt annorlunda uppgift nu.

Paris Saint Germain har fått fart på maskineriet efter CL-förlusten över Manchester City och har den närmsta veckan endast seriespelet att fokusera på. Fem raka vinster är uppradade och målskillnaden i dessa är 16-1.

När PSG är så pass starka som de är just nu, då är inte en enda av landskonkurrenterna i närheten av dem.

Ett par pjäser out för båda sidorna, men inte så pass viktiga att det ska behöva betyda någon skillnad på resultattavlan.

Kort och enkelt: klasskillnad råder.

Knappast så att oddsen är superlockande, men undertecknad finner åtminstone lite värde i spelen till PSG:s favör. Valet faller på att spela dem med -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsseger – till 1,87 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Paris Saint-Germain -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, onsdag 11/6
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 18%
X: 23%
2: 60%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 41%