8 februari 2020 Dortmund Leverkusen Speltips

Speltips, Borussia Dortmund – Freiburg 23/9: Kan Dortmund tas tillbaka ner på jorden?

Borussia Dortmund har fått rejält fart på offensiven och plockat tre förkrossande vinster i följd, men nästa vecka väntar Champions League. Är fokus redan på det nu när klart mindre namnstarka Freiburg ska försöka sätta käppar i hjulen för dem?

En mindre vass seriestart – med uddamålsvinst över Mainz 05 och en knapp förlust mot nykomlingen RB Leipzig – har följts upp av en fantastisk period. Polska Legia Warszawa krossades med tennissiffrorna 6-0 i Champions League – på bortaplan. Därefter förnedrades Darmstadt med exakt samma siffror, innan man bortaspöade hemmastarka Wolfsburg med 5-1 senast. Formen, den är utan tvekan toppad.

Finns det kraft att utmana de senaste årens dominanter i Bayern München? De senaste prestationerna vill i alla fall påstå det.

Det var en imponerande resa som Freiburg stod för i fjol. Andradivisionen toppades utan större problem, med 72 inspelade pinnar på 34 matcher. Det primära målet är förstås att överleva det här spelåret, att etablera sig. Starten har hur som helst varit hyfsat lovande; två vinster och två förluster står facit i.

Gästernas skadelista är alltjämt fullproppad, framförallt med försvarsspelare. Men de här problemen har man haft hela spelåret och ingenting nytt finns att rapportera om i skrivandets stund. Även Dortmund har en del bekymmer. Marco Reus är nära till speldugligt skick, men det skulle förvåna om han får starta här. Marc Bartra är ett frågetecken.

Trevlig mållina

När Dortmund får upp farten, då är det närmast omöjligt att följa med i svängarna. Den senaste matchen, mot ett Wolfsburg som väntas jaga Europabiljetter, var ett praktexempel. En av de svåraste bortamatcherna för året – och det slutade i en 5-1-seger.

Men den här standarden de hållit, kan väl knappast hållas uppe alltför lång tid? Att förnedra motståndare efter motståndare i en så pass tuff serie som Bundesliga, det är lättare sagt än gjort.

Nu väntar dessutom en extremt viktig CL-fajt mot Real Madrid om fyra dagar. Vi kan med andra ord räkna med en del rotation och att spelarna inte kommer köra i full rulle ända in i kaklet om matchen leds bekvämt.

Defensivt har väl Freiburg inte sett överdrivet starka ut, men de kommer alltjämt från en hållen nolla – hemma mot Hamburger SV. Här ska bussen ställas upp och det kan säkert dröja innan Dortmund får hål på den…

Spelbolagen ställer ut en tacksam mållina – på 3,75 (asian handicap). Vi testar underspelet på den till 1,90 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här! Då får vi halva insatsen tillbaka om matchen skulle bjuda på exakt fyra mål. Vinst vid tre eller färre och hel förlust vid 5+.

Speltips:

Speltips: Under 3,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredaf 23/9
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 84%
X: 13%
2: 6%
Över 2,5 mål: 74%
Under 2,5 mål: 29%