Speltips, Borussia Dortmund – Hertha Berlin 14/10: Bundesliga återstartar

De europeiska toppdivisionerna återstartar efter landslagsuppehållet och vi rivstartar med Bundesliga – matchen mellan toppkonkurrenterna Borussia Dortmund och Hertha Berlin. Vi undrar, har inte värden blivit något för stora favoriter på förhand?

Från att ha varit bottentippade, till att få kvala mot Europa League. Det var verkligheten för Hertha Berlin under fjolåret – och till det här spelåret kom de med klart större press på axlarna. Hittills har man hållit för den och faktum är att andraplatsen innehas, före just Dortmund, med 13 inspelade pinnar på sex matcher. I topp hittas Bayern München på 16 stycken.

Med andra ord är det en match som kan komma att forma toppstriden framöver, inte bara den om titeln utan också om Europabiljetterna i allmänhet. Dortmund jagar en poäng underifrån och är pressade att lösa ett positivt resultat – läs: vinna – men har också en tuff bortamatch mot Sporting CP i Champions League fyra dagar senare. Vart ligger fokus?

Gästerna plusspelas

Visst, med all sannolikhet kommer Dortmund hittas ovanför Hertha Berlin när vi summerar spelåret – och det skulle förvåna om de sistnämnda ens skulle vara med och slåss om Champions League-biljetterna.

Men det är lätt att underskatta dem, Hertha. De är, utan tvekan, ett lag för den övre tabellhalvan och har inlett serien på ett suveränt sätt; med den enda plumpen med 0-3 mot dominanten Bayern München. Då var man dessutom med i matchen en bra bit in i andra halvlek.

Defensiven är solid och det kommer krävas en hel del för Dortmund att få hål på den – framförallt nu med CL-matchen runt hörnet, när man är så pass skadeskjutet. Det saknas en handfull spelare hos dem och framförallt försvinner bredd – något som hade kunnat vara att önska nu när man eventuellt kan tänkas rotera på ett par positioner.

Dortmund är vassa, inte minst på hemmaplan – men här underskattas ett solitt och formstarkt Hertha Berlin enormt.

Gästerna spelas med +2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid förlust med exakt två baljor – till 1,67 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Hertha Berlin +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 14/10
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 76%
X: 15%
2: 11%
Över 2,5 mål: 66%
Under 2,5 mål: 37%