Speltips, Borussia M’gladbach – Celtic 1/11: Kalasvärde uppdukat

Spelbloggare Publicerat: 31 October 2016

November månad tar vid och den kickstartar med Champions League-fotboll. Tyska Borussia M’gladbach ser lite småsvajiga ut, men är hemmastarka och när de får besök av betydande mycket sämre Celtic på Borussia Park tror vi att ännu en trea kan trilla in på deras konto.

Den tyska tabellelvan mot den skotska ettan.

Av det att tyda skulle man kunna tro att en relativt tät match är att vänta – förvisso är mittenklubbarna i Tyskland ändå nivån bättre än Celtic – men att Gladbach inte hör hemma där de är placerade nio matcher in i Bundesliga är tveklöst.

Förra året löste Gladbach till och med en hedervärd fjärdeplats, vilken alltså innebar att de fick kvala hit till Champions League. Glapp upp till samma område nu, men det är helt enkelt runt där som de bör landa när spelåret ska summeras.

Celtic är totala dominanter i den skotska fotbollen och har varit så ända sedan innan kaosperioden i Rangers startade. Fem raka serietitlar är plockade och det kommer bli en sjätte i den raden; just nu har man 9-1-0 i resultatraden och är med det, alltså redan tio matcher in i serien, ohotad etta.

Värden ser ut att få tillbaka ett par pjäser i defensiven, medan yttrarna Thorgan Hazard och Ibrahima Traore alltjämt är out. För Celtic är Kieran Tierney långtidsskadad och Kolo Touré ett osäkert kort.

Stor klasskillnad

Det omvända mötet i Skottland slutade med 2-0-bortavinst. Klar klasskillnad i matchen, även om målen kom lite till skänkes.

Huruvida det vore ett betydande avbräck om Kolo Touré skulle missa matchen eller ej, ja, det är svårt att sia – han har ju massvis av rutin och är normalt bra, men skänkte mer eller mindre bort båda målen i 0-2-förlusten i det omvända mötet. Men det är trots allt en startspelare som riskerar missa matchen. Ett stort namn.

Och visst är det lite förvånande vilka odds som dukas ut på spelen till Gladbachs favör? Den raka ettan hade jag, om jag haft titeln oddssättare, velat pusha ner minst 20 punkter.

I min bok är Celtic rätt mediokra. Kan sprattla till på hemmaplan, men hör inte hemma i ett CL-slutspel och senast de var på resande fot i turneringen slutade det, som ni säkert minns, i en förnedrande 0-7-förlust mot Barcelona på Camp Nou.

Annat motstånd nu, men alltjämt ett klart bättre än de själva. Gladbach är dessutom en stor maktfaktor på hemmaplan. Gruppspelets hittills enda hemmafajt slutade med en 1-2-förlust mot Barcelona – men siffrorna hade lika väl kunnat bli de omvända. Fantastisk prestation, även om resultatet var snöpligt.

Går att skruva upp nivån, men vi säkrar oss lite och spelar Borussia M’gladbach -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet – till 1,91 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos via denna länk!

Speltips:

Speltips: Borussia M’gladbach -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 1/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: