Speltips, Borussia M’gladbach – Wolfsburg 20/12: Ångestladdat möte

Spelbloggare Publicerat: 19 December 2016

Årets två kanske största besvikelser i Bundesliga, Borussia M’gladbach och Wolfsburg, drabbar samman i ett rent ångestmöte på Borussia-Park, varifrån vi kastar in polletterna på ett målspel till strax under dubbelt betalt, under tisdagskvällen.

Europakandidater – nu en bra bit nere på den undre tabellhalvan, farligt nära det röda tabellområdet.

Värst till är Wolfsburg, med knappa pinnen ner till relegationszonen. Tre över dem hittar vi Gladbach – med andra ord; ett sexpoängsmöte är på schemat och det är mycket möjligt att utgången här banar vägen inför framtiden, också mentalt. Hade varit blytungt att förlora en match av denna dignitet när situationen är som den är.

Men utifrån de kravbilder som finns, är Gladbach utan tvekan den större besvikelsen. De landade på en hedervärd fjärdeplats i fjol, som också innebar att de fick spela CL-gruppspel och nu är klara för slutspelet i Europa League via en tredjeplats, och har varit uppe i toppen av den tyska klubbfotbollen och härjat under flera år. Wolfsburg har däremot tappat under ett par säsonger redan.

Löjligt lång skadelista för hemmalaget, vars fiasko delvis kan förklaras i skadeproblemen. Herrman, Traore och Johnson är tveksamma för spel medan en handfull spelade kan räknas ut helt. Förloras kraft på mittfältet, speciellt kanterna, utifall de nämnda pjäserna ställs åt sidan.

Gästerna ser också ut att komma till spel med vissa avbräck, eventuellt på den offensiva mittfältaren Daniel Didavi.

Underspelet betalar bra

Ångesten, det tror jag kommer bli det som sätter tonen för den här matchen.

Varken Gladbach eller Wolfsburg har presterat på den nivå de både bör och kan. Saknas allt som kan liknas självförtroende hos lagen, så det ska bli intressant att se hur de tar sig an en match som denna.

De senaste åren har Gladbach varit en maktfaktor på hemmaplan, men trots att matcherna ofta förs har man haft problem att hitta rätt – motståndarna har helt enkelt kunna hålla emot effektivt. Detta har inte bara påverkat poäng- utan också målskörden; 7/8 senaste har klivit under 2,5 mål.

Vi väntar oss att Wolfsburg kommer ställa upp muren här, hålla det tajt och försöka hålla nollan intakt så länge som möjligt. De har haft en del defensiva problem – liksom offensiva – men borde kunna hålla emot nu när de inte har pressen att föra dansen.

Tillknäppt, ångestladdat – och målsnålt?

Under 2,5 mål spelas till 1,98 gånger pengarna hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos via denna länk!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, tisdag 20/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: