27

Speltips, Brage – Brommapojkarna 16/5: Årets första spel från Division 1

Vi tar oss ner till Division 1 Norra där Brage och Brommapojkarna, som båda ska ha chans på toppen, ska stänga den femte omgången. Polletterna investerar vi på 1X2-marknaden.

Tänkbara utmanare om förstaplatsen, vilken leder till Superettan, och andraplatsen, som betyder kval. Är det ettan och tvåan vi har här?

Seriespelet öppnades på ett starkt sätt av Brage; Sleipner och IFK Luleå städades undan med 2-0 båda två, vilket följdes upp av ett kryss mot Vasalund och sedermera, nu senast, en klar torsk över Västerås. Klarar man av att hålla nivån uppe när kvalitén på motståndarna pushas upp? Det är oklart.

Brommapojkarna trillade ur förra årets Superettan som tabelljumbo och statusen runt dem var oklar inför spelåret – skulle de ha kvalité att utmana om en biljett tillbaka? Fyra matcher in i serien, tycker jag att vi fått ett klart svar: givetvis.

Raka tvåan synas

Det är inte bara så att Brommapojkarna ska utmana om titeln – undertecknad tror att de kommer jogga hem den. Sett dem i ett par matcher hittills, och blivit extremt imponerad. Känns som man håller för en helt annan klass än motståndarna i serien. Svårt att ens se de bli utmanade. Vad kan det bli; på sin höjd ett par, tre torskar under hela säsongen?

Brage har alltså fallit ihop i nivå och 0-3-förlusten över Västerås förra veckan visade på begränsningarna som finns i laget. Resultatet talar sitt tydliga språk – och nu höjs nivån på motståndet ännu ett snäpp.

Efter de tre inledande vinsterna, fick BP ”bara” oavgjort, 1-1, mot Umeå senast, men rapporter talar om att det var rejält med oflyt som de två pinnarna tappades. Motståndarnas kvitteringsbalja kom så sent som i den 90:e matchminuten.

Räknar med att Brommapojkarna tar revansch och drygar ut deras serieledning till fyra poäng. Den raka tvåan finns till 1,80 x fläsket hos Expekt.

Speltips:

Speltips: Brommapojkarna vinner, rak tvåa
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 16/5
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Ettanplay

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 21%
X: 25%
2: 56%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 54%