16 november 2016 Peru Brasilien

Speltips, Brasilien – Honduras 17/8: Sårbar värdnation i semifinalen

Vi är framme vid semifinalerna i herrarnas fotbolls-OS och den första står värdnationen Brasilien och uppstickaren Honduras för. Vart hamnar finalbiljetten?

Två mållösa matcher – mot Sydafrika och Irak – inledde Brasilien årets turnering med, vilket upprörde landets fans rejält; hur den stora favoriten, värdnationen, svek på nytt. Fotbollsherrarna har, som bekant, inte alls fått till det de senaste åren med enorma fiaskon i Copa America som VM.

Men sedan, när kniven satt mot strupen vaknade Brasilien, med Neymar i spetsen, till liv. Danmark krossades med 4-0 i den avslutande gruppspelsfajten och väl i kvartsfinalen värjdes ett namnstarkt Colombia undan med stabila två mål mot noll. Kan det räcka hela vägen fram?

Blåbärsnationen Honduras var nederlagstippat från alla håll och kanter inför turneringen, men har med sin anfallsglädje och effektiva fotboll fått flera jättar ur balans. Gruppspelet blev det en vinst, ett kryss och en förlust i – mot Algeriet, Argentina respektive Portugal. Slutspelets första passerade hinder var Sydkorea, vilka man vann med 1-0 över. Succéreceptet? Återigen det tajta försvarsspelet och effektiva omställningsspelet.

Honduras underskattas – på nytt

Nu har Brasilien inte släppt in ett enda mål i turneringen, men här kan de utan tvekan komma att få problem. Av de inledande matcherna har vi fått lära oss att Honduras inte är någon lättviktare och deras chanser ska inte viftas bort här.

Det är med en hel del flyt som Brasiliens insläppta mål-nolla är intakt; chanser har släppts till och Honduras, som nämnt, är sylvassa när de ställer om.

Men att de, Honduras, ska hålla nollan nu när Brasiliens offensiva maskineri – med bland annat världsklasspelaren Neymar – har fått fart? Nja, det känns inte alls sannolikt.

En öppen semifinal mellan två offensivt starka parter kan vara att vänta – och att oddssättarna ser Honduras möjligheter att pryda målprotokollet som så små är helt enkelt missvisande utifrån verkligheten.

Finns flera spelobjekt att vraka mellan på målmarknaden, men vårt intresse fastnar framförallt för ett…

BLGM – ja spelas till 2,85 x insatsen hos Bethard. Saknar du ett konto hos dem? Grattis! Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, onsdag 17/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 79%
X: 17%
2: 7%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 53%