22 januari 2017 EttKryssTvå

Speltips, Brentford – Burnley 15/1: Fredagsbatalj i Championhip

Brentford och Burnley möter varandra på Griffin Park – ena parten i tveksam form och den andra i klart bättre. Är inte värden lite för stora favoriter?

Förra året föll de på målsnöret, nu är målet en bra bit borta. Brentford har inte kommit upp i väntad nivå och hittas hela åtta poäng från playoff-platserna. Sviterna från den usla seriestarten sitter fortfarande i och det är ytterst osäkert om de faktiskt kommer kunna hoppa upp och plocka en av de där playoff-platserna.

Burnley var på toppen av kullen under en period, men de hade en period runt november-december där hade otroligt svårt att vinna täta fotbollsmatcher, kryssade en hel del och tappade en hel del mark i och med detta. Fjärdeplatsen innehas dock alltjämt, ner till död mark skiljer tre pinnar, och formen verkar återfunnen.

Gästerna underskattas

Dean Smith-effekten har uteblivit i Brentford och tränaren har fortfarande inte kunnat vända på skutan. De tre senaste matcherna, två i serien och en i FA-cupen, mot konkurrenter av blandad kvalité har förlorats. Nu senast hemma mot serieledande Middlesbrough förlorade de med 1-0 trots ett stort bollinnehav. Offensiven klickar inte alls – de har faktiskt tre raka hemmamatcher utan något mål.

Klart bättre form i Burnley. Efter den tuffa 0-3-förlusten mot Hull City i slutet av december, har de studsat tillbaka med besked – har tre vinster och ett kryss i formraden. I veckan kördes MK Dons över med 5-0 – på bortaplan. En helgjuten prestation att sväva vidare på.

Griffin Park har inte varit den självklara borgen för Brentford – statistiken på arenan är mediokra 6-2-5 medan Burnley endast förlorat tre av 13 bortamatcher, 4-6-3 i resultatraden. När lagen möttes i augusti vann Burnley med ett mål mot noll…

Form och delvis kvalité talar till Burnleys favör och de spelas med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid kryss – till fina 2,16 x insatsen hos Ladbrokes. Spelbart i alla fall fem-sex punkter neråt…

Speltips:

Speltips: Burnley +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,16 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 15/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brentford 2,5
Oavgjort 3,4 Regler och villkor gäller.
Burnley 3,0
Över 2,5 mål 2,1
Under 2,5 mål 1,78

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 40%
X: 29%
2: 33%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 56%